miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEA murit actorul Mihai Bica, supranumit „Uriașul cel blând”

A murit actorul Mihai Bica, supranumit „Uriașul cel blând”

Actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Radu Stanca din Sibiu, a trecut la cele veșnice, conform Turnul Sfatului.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Teatrul Gong, instituția cu care actorul a colaborat.

„Conducerea și întreg colectivul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu își exprimă profundul regret la trecerea în neființă a actorului Mihai Bica. Un talent desăvârșit și o voce unică, Mihai Bica a colaborat cu Teatrul GONG Sibiu, în 2016, la spectacolul „Furtuna” după W. Shakespeare, în regia Alinei Hiristea. Veșnică pomenire! Condoleanțe familiei!”, a transmis Teatrul Gong Sibiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Uriașul cel blând, marele actor Mihai Bica a plecat spre cea parte. Spiritul său înalt, cumințenia inimii sale și vocea de bas cu care te îmbrățișa vor fi de acum ecourile trecerii sale. Smerenia și modestia îi înnobilau statura impunătoare, privea fenomenele și mai ales oamenii din jur cu o profunzime odihnitoare. L-a iubit mult pe Dumnezeu; mânat de pasiunea de a aprinde lumini în semenii săi, îngrijind izvoare, prietenii îi erau mlădițele propriei ființe. S-a stins încet, înțelept, tot mai mult, până ce s-a învăluit, definitiv, în strălucirea cea nepieritoare, în sfârșit odihnind”, arată un alt mesaj postat pe pagina acestuia.

Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963 la București.

Timişorean de origine, actorul Mihai Bica a intrat la Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale în anul 1983. A studiat cu Olga Tudorache, alături de care s-au aflat doi asistenți, actori de mare talent, Florian Pittiș și Florin Zamfirescu. Numele actorului Mihai Bica este legat, în mare parte, de Teatrul din Sibiu, la început ca actor, apoi director al instituției. Împătimit de profesie, din 1988 și până în 2000 a onorat scena sibiană prin interpretări de excepție. Din 2002 a fost actor al teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE