sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATE49 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Dan Negru: A fost construit...

49 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Dan Negru: A fost construit în 4 ani. Azi, doar studiile de fezabilitate și proiectare ar dura 4 ani

la 49 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului, omul de televiziune Dan Negru a scris un text pe profilul său de Facebook.

„În septembrie, într-o zi ca asta, era inaugurat Transfăgărășanul. A fost construit în 4 ani! (PATRU). Din 1970 până-n 1974…

N-o luați ca pe un elogiu adus celor de atunci ci ca pe un reproș adus nouă. Doar studiile de fezabilitate și proiectare ar dura azi 4 ani. Alți 4 ani ar dura licitația. Apoi ar începe construcția care nu s-ar mai termina niciodată.

Transfagărăsanul are 27 de poduri și viaducte. România, o ţară traversată de munţi, are doar 9 tuneluri rutiere.

5 sunt pe Transfăgărăsan

Tunelul care străbate Muntele Paltin a rămas cel mai lung din țară. Aerisirea lui se face natural datorită curenţilor de aer puternici pe care inginerii de atunci au știut să-i capteze în tunel.

Eu n-am explicația involuției noastre“, se arată într-un text scris de Dan Negru pe Facebook.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Transfagărăsanul a fost construit in vremurile cand Romania avea specialisti de inalta calitate. Acuma avem specialisti precum cei de la USR sau PNL care au distrus Econemia Romaniei.

    • da dar nu e numai vina politicienilor, ci si a romanilor care au tulit-o din tara cu milioanele, majoritatea fara sa aiba o nevoie reala. Cate nu s-ar fi putut face in tara cu cei 4-5 mil plecati afara, tineri si in putere..
      Acum privim in urma cu admiratie tampa la marile realizari ale regimului comunist, dar nu cred ca si-ar dori cineva sa mai traiasca in perioada aia, cu cate sacrificii de vieti omenesti si cu cata truda s-au facut toate. Pana la urma pentru ce? Ca sa aiba ceausescu cu ce se lauda la straini?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate