miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEPremierul Ludovic Orban: Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor...

Premierul Ludovic Orban: Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc pe 27 septembrie

Premierul Ludovic Orban a anunțat că școala și alegerile vor începe la datele stabilite: 14 septembrie, respectiv 27 septembrie. Liderul executivului a precizat că nu s-a pus problema schimbării datei de începere a orelor.

„Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie. Nimeni nu s-a exprimat vreodată despre amânarea școlii. Cum să se amâne alegerile? Deja s-au amânat o dată, iar mandatul aleșilor locali a fost deja prelungit. Datele au fost alese prin consensul tuturor liderilor politici, iar data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de Guvern, ci prin lege în Parlament.

Deja campania este în curs, deja formaţiunile politice şi-au prezentat candidaţii, candidaţii sunt în competiţie electorală, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi”, a declarat Orban, conform Știrilor TVR.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ieri că acest scrutin ar trebui amânat dacă nu se deschid școlile în 14 septembrie. Și a propus comasarea cu alegerile parlamentare.

Parlamentul a stabilit că alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar Guvernul a anunțat că senatorii și deputații vor fi aleși pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE