ACTUALITATEPremierul Ludovic Orban: Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor...

Premierul Ludovic Orban: Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc pe 27 septembrie

Premierul Ludovic Orban a anunțat că școala și alegerile vor începe la datele stabilite: 14 septembrie, respectiv 27 septembrie. Liderul executivului a precizat că nu s-a pus problema schimbării datei de începere a orelor.

„Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie. Nimeni nu s-a exprimat vreodată despre amânarea școlii. Cum să se amâne alegerile? Deja s-au amânat o dată, iar mandatul aleșilor locali a fost deja prelungit. Datele au fost alese prin consensul tuturor liderilor politici, iar data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de Guvern, ci prin lege în Parlament.

Deja campania este în curs, deja formaţiunile politice şi-au prezentat candidaţii, candidaţii sunt în competiţie electorală, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi”, a declarat Orban, conform Știrilor TVR.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ieri că acest scrutin ar trebui amânat dacă nu se deschid școlile în 14 septembrie. Și a propus comasarea cu alegerile parlamentare.

Parlamentul a stabilit că alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar Guvernul a anunțat că senatorii și deputații vor fi aleși pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...