ACTUALITATEPremierul Ludovic Orban: Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor...

Premierul Ludovic Orban: Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc pe 27 septembrie

Premierul Ludovic Orban a anunțat că școala și alegerile vor începe la datele stabilite: 14 septembrie, respectiv 27 septembrie. Liderul executivului a precizat că nu s-a pus problema schimbării datei de începere a orelor.

„Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie. Nimeni nu s-a exprimat vreodată despre amânarea școlii. Cum să se amâne alegerile? Deja s-au amânat o dată, iar mandatul aleșilor locali a fost deja prelungit. Datele au fost alese prin consensul tuturor liderilor politici, iar data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de Guvern, ci prin lege în Parlament.

Deja campania este în curs, deja formaţiunile politice şi-au prezentat candidaţii, candidaţii sunt în competiţie electorală, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi”, a declarat Orban, conform Știrilor TVR.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ieri că acest scrutin ar trebui amânat dacă nu se deschid școlile în 14 septembrie. Și a propus comasarea cu alegerile parlamentare.

Parlamentul a stabilit că alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar Guvernul a anunțat că senatorii și deputații vor fi aleși pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite