ACTUALITATEAvioanele de tip Spartan, luate în calcul pentru distribuirea dozelor de vaccin....

Avioanele de tip Spartan, luate în calcul pentru distribuirea dozelor de vaccin. Centrele de stocare, dotate cu congelatoare de -80 de grade prin dispoziții de la Ministerul Apărării

Principalul centru pentru depozitarea dozelor de vaccin va fi Institutul Cantacuzino, urmând să fie stabilite încă șase centre regionale, dotate cu congelatoare de -80 de grade, prin dispoziții de la nivelul Ministerul Apărării, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid.

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat, vineri seara, la postul B1TV, în ce condiții trebuie depozite dozele de vaccin și cum se va asigura distribuirea acestora la nivelul întregii țări.

„Principalul centru e stocare la nivel național va fi Institutul Cantacuzino, care are disponibilitate de stocare pentru cele mai complexe condiții, adică la -80 de grade.

Vom avea centre reginale la nivelul țării, care vor avea acoperire națională, vom avea congelatoare de -80 de grade, prin dispoziții de la nivelul Ministerul Apărării.

Sunt șase centre regionale în marile orașe din țară, am ales în general orașele care au aeroport pentru a putea transporta cât mai rapid. Acum sunt încă în analize.

Vă pot asigura că ele sunt distribuite uniform la nivelul țării, așa încât fiecărui centru îi revin practic cinci sau șase județe alocate”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

Întrebat cum vor fi transportate dozele de vaccin, medicul a răspuns că sunt avute în vedere mai multe scenarii, care depind și de tipul de vaccin.

„Există ambele scenarii luate în calcul. În marea majoritate a cazurilor vom avea distribuție terestră, cu mașini din dotarea Ministerului Apărării Naționale și din dotarea Ministerului de Interne, la care se adaugă și flota din subordinea Ministerului Sănătății.

De asemenea, e important să precizăm, pentru anumite tipuri de vaccinuri la care se poate face distribuție aeriană, luăm în calcul inclusiv transportul lor cu avioanele Spartan, pentru că vom vorbi de timp scurt de distribuție și de volume foarte mari. Din acest motiv, avem în calcul acest tip de distribuție inclusiv aeriană”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

După cum a relatat R3Media, președintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, într-o conferință de presă, că luni va avea o şedinţă cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne pentru a clarifica toate aspectele care ţin de campania națională de vaccinare.

„După părerea mea, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională”, a subliniat președintele Iohannis.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...