OPINIIVin vremuri grele

Vin vremuri grele

Viitorul apropiat nu pare prea roz pentru cei care nu vor să se vaccineze, dar nici măcar pentru cei care vor asta. Să vedem cam ce ni se pregătește în următoarele luni. Mai întâi, pentru cei care se vor vaccina anticovid: Toate vaccinurile de pe piață la ora actuală, în afară de posibilele efecte adverse, au și multe alte necunoscute.

De exemplu: nimeni nu știe cât este perioada exactă de imunitate pe care ți-o asigură fiecare tip de vaccin, există numai estimări aproximative. Nimeni nu știe sigur care este eficientă vaccinurilor dezvoltate încă din 2020 pentru toate tulpinile mutante apărute între timp, din ce în ce mai agresive. Mă întreb și eu, că un neinițiat, cum puteau să știe companiile Big-Farma că vor apărea atâtea tulpini noi și agresive, și să realizeze cu 6 luni înainte vaccinuri care să fie eficiente și pentru toate acestea?

De fiecare dată când apare o nouă tulpină (britanică, braziliană, sud-africană, altele), reacția producătorilor de vaccinuri e aceeași: am făcut noi niște teste rapide, pe genunchi, și am constatat că vaccinurile noastre, realizate încă din 2020, sunt perfect eficiente împotriva oricărei noi tulpini…dar, ce vreți? să rămânem noi cu miliarde de doze pe stoc și să facem altele? Suntem companii de afaceri, nu ong-uri de caritate… Recent, marile companii Pfizer și Modernă au recomandat să se facă și un al treilea rapel, pentru a crește eficiența vaccinurilor lor la noile tulpini…Deci, pentru cei care vor să „își facă datoria cetățenească” și să fie „siguri” că nu se infectează, ar fi necesar să se vaccineze cam la 6 luni (cât se consideră că e sigur că le da imunitate un vaccin), cu câte 3 doze ( doză inițială + două rapeluri). Deci, să va pregătiți să va faceți câte 6 vaccinuri pe an, pentru nu știu câți ani. Ceva frumos… Desigur, mai e problema, că, deocamdată, chiar versiunea oficială e că niciun vaccin nu e 100% eficient, deci nu e sigur că dacă te-ai vaccinat nu poți să te infectezi sau să transmiți, de aceea nu poți nici măcar să renunți la a purta masca…

Situația pentru cei care nu se vor vaccina: Până acum, ați fost tolerați, cu greu, pentru că cei care s-au vaccinat sunt încă o minoritate redusă din populație. Dar, pe măsură ce procentul de vaccinați va crește, și va depăși 50% din cetățeni, autoritățile vor schimbă foaia, și vor trece la presiuni și măsuri mai agresive. A se studia ce s-a întâmplat în Israel după ce s-a vaccinat peste 50% din populație. Foarte probabil, se va introduce un pașaport sau chiar o brățară de control, care să arate dacă și când te-ai vaccinat, iar cei care nu vor avea așa ceva vor avea tot mai puține drepturi și libertăți. Așa cum se întâmplă deja în Israel, în anumite spații vor avea acces doar cei vaccinați: restaurante, săli de sport, cinema, teatre, conferințe, spectacole. Călătoriile vor fi restricționate și mult mai costisitoare pentru cei care nu se vor vaccina. Se va interzice practicare anumitor profesii pentru cei nevaccinați anticovid. Deja și la noi, guvernul a declarat că ia în considerare vaccinare obligatorie a celor care lucrează în HORECA, pentru a le permite redeschiderea localurilor…

LOVITURA DE GRAȚIE: Pe măsură ce presiunile, constrângerile, și limitarea drepturilor va forță tot mai mulți oameni să se vaccineze, dacă tot nu se va atinge țintă dorită de autorități, se va trece la etapă finală: VACCINAREA OBLIGATORIE A POPULAȚIEI. Hotărârea de azi a CEDO pavează drumul României și al statelor europene în această direcție. Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinții unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniță în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinați…„Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligații de vaccinare în condițiile pandemiei actuale de COVID-19″, a comentat pentru France Presse Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO, subliniind „marja de apreciere lăsată de Curte statelor în politică lor de vaccinare”.

EFECTELE acestei hotărâri a CEDO sunt extrem de grave, lăsând practic statele europene libere să adopte când și cum vor Legi ale Vaccinării Obligatorii! În concluzie: pentru cei care mai va folosiți rațiunea și încă mai gândiți cu capul vostru, nu cu al autorităților, mass-mediei, formatorilor de opinie sau al „specialiștilor”, pregătiți-va să va luptați, fiecare unde și cum puteți. Pentru drepturile voastre firești, pentru libertățile voastre și ale copiilor voștri, pentru democrația adevărată, pentru posibilitatea de a dispune liberi de propriul corp. Pentru că, vin vremuri grele. Să ne ajute Dumnezeu!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...