ACTUALITATECurtea Europeană a Drepturilor Omului: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”

Părinții unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniță în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinați au sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) care a transmis că vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, transmite AFP și Agerpres, citând o hotărâre a Marii Camere publicată joi.

„Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligații de vaccinare în condițiile pandemiei actuale de Covid-19.”, a comentat pentru France Presse Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO.

Totodată, instituția europeană sprijină „principiul de solidaritate socială care poate justifica să le fie impusă vaccinarea tuturor, chiar și celor care se consideră mai puțin amenințați de boală, câtă vreme este vorba despre protejarea celor mai vulnerabile persoane”.

„Politica de vaccinare urmărește obiective legitime de protejare a sănătății, precum și a drepturilor celuilalt, prin faptul că îi protejează atât pe cei care primesc vaccinurile respective, cât și pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale.”, subliniază CEDO.

În cazul în discuție, deși „neadmiterea copiilor la grădiniță implică pentru ei pierderea unei ocazii cruciale de dezvoltare a personalității”, a fost vorba de o „măsură preventivă, mai degrabă decât de una punitivă, ale cărei efecte au fost limitate în timp”, se justifică judecătorii Curții Europene de la Strasbourg.

Iată cum temerile în privința implementării vaccinării obligatorii încep să prindă contur. Cu ideea „marjei ample de apreciere” a eticii sanitare în cauză, Curtea Europeană a Drepturilor Omului susține politica obligativității vaccinului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

  1. Cea mai proastă veste, planul merge inainte pas cu pas….

    Știti că CEDO e plin cu judecătorii formați de Fundația pentru o Societate Deschisă, om cu om, o gașcă de monici macovei toți. E clar că pentru momentele astea cruciale au fost puși acolo, o etapă decisivă in instaurarea noului autoritarism sanitar.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...