duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEPartidul conservator VOX, partenerul din Spania al AUR, este pe locul 2...

Partidul conservator VOX, partenerul din Spania al AUR, este pe locul 2 în sondaje. Formațiunea se află la doar 3 procente în spatele socialiștilor

Partidul conservator VOX a depășit pentru prima dată Partidul Poporului (PP) de centru-dreapta într-un sondaj național, formațiunea lui Santiago Abascal continuând să se bucure de o creștere rapidă în popularitate

Un sondaj recent efectuat pentru un ziar online a arătat că sprijinul electoral pentru VOX a crescut la 22,1%, cu 5,1% față de o măsurătoare similară din ianuarie. În schimb, PP a pierdut 6,1% din voturi și în prezent se situează la 21,7%.

Este prima dată într-un sondaj național când partidul VOX s-a dovedit a fi mai popular decât PP, iar măsurătoarea plasează partidul lui Abascal cu doar 3,3 procente în spatele socialiștilor premierului Pedro Sánchez (PSOE).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Analiștii vorbesc despre alegerile parlamentare regionale din Castilia şi León din 13 februarie ca fiind un punct de cotitură în politica spaniolă, deoarece VOX a câștigat 13 mandate, un rezultat care face efectiv din partid un lider în formarea guvernului comunității autonome și dă formațiunii ocazia de a demonstra ceea ce poate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Într-un discurs recent la Valladolid, înainte de alegerile regionale, Santiago Abascal, liderul VOX, i-a lăudat pe cei care susțin formațiunea sa, spunând despre ei că sunt victime care suferă din cauza corectitudinii politice și a migrației necontrolate.

Vicepreședintele partidului, europarlamentarul Jorge Buxadé, consideră că traiectoria ascendentă în alegerile regionale va continua și la scrutinul național și precizează că următoarele alegeri generale sunt „momentul potrivit pentru ca VOX să preia Guvernul Spaniei”.

Următoarele alegeri vor avea loc la finalul anului viitor, potrivit Remix News.

Alianța pentru Unirea Românilor are un parteneriat cu VOX, iar în iunie 2021 o delegație a AUR s-a deplasat în Spania unde parlamentarii din România au avut mai multe întrevederi cu liderii spanioli.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE