vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEChișinău: Legea privind statutul special al limbii ruse este neconstituțională

Chișinău: Legea privind statutul special al limbii ruse este neconstituțională

Curtea Constituțională din Republica Moldova a declarat neconstituțională legea care dădea limbii ruse un statut special și obliga instituțiile statului să o folosească în comunicarea oficială, transmite Agenția BucPress.

Potrivit sursei citate, decizia a fost votată de patru dintre cei cinci judecători ai Curții Constituționale care au participat la examinarea cauzei.

Reamintim că Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în luna decembrie, un proiect de lege potrivit căruia limba rusă poate să fie folosită în comunicarea cetățenilor cu instituțiile statului, după cum a relatat R3Media.

Potrivit sursei citate, lege prevedea că, limba rusă în calitate de limbă interetnică va fi folosită în comunicarea cu autoritățile de stat, administrația publică, instituții publice, la cererea cetățeanului.

Astfel, actele oficiale, așa ca cererile atât verbale cât și scrise, pot fi adresate și în limba rusă, iar instituțiile se obligă să răspundă în aceeași limbă, iar la solicitare să asigure traducerea actelor.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE