joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEUcraina a mulțumit mai multor țări pentru ajutorul în războiul contra Rusiei,...

Ucraina a mulțumit mai multor țări pentru ajutorul în războiul contra Rusiei, dar NU și României

România nu apare pe lista țărilor cărora Ucraina care le-a mulțumit pentru ajutorul oferit în războiul contra Rusiei, după cum a apărut pe canalele oficiale ale Ministerului Apărării de la Kiev.

Ucrainenii au inițiat această campanie cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, anunțând că este vorba despre un „maraton de mulțumiri pentru prietenii și partenerii care au ajutat țara noastră”.

„Poporul ucrainean va fi mereu recunoscător pentru acest sprijin”, acestor state: Marea Britanie, SUA, Canada, Estonia, Spania, Franța, Olanda, Luxemburg, Italia, Danemarca, Norvegia, Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Finlanda. De asemenea, au fost aduse mulțumiri și unor state care nu sunt membre ale Alianței, precum Australia, Japonia și Suedia. În total, dintre cele 31 de state membre NATO, ucrainenii nu au transmis „mulțumiri” în cazul a 11 state: Albania, Belgia, Croația, Grecia, Ungaria, Islanda, Muntenegru, Macedonia de Nord, Portugalia, România, Slovenia și Turcia. Chiar dacă Bulgaria nu figurează nici ea pe lista „mulțumirilor” armatei ucrainene, în schimb, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a mulțumit personal Bulgariei, într-o postare separată.

De asemenea, pe contul de Twitter al ministerului ucrainean de Externe, se menționează mesajele de felicitare adresate de Ziua Ucrainei din partea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, dar și a liderilor Belgiei, Austriei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Slovaciei, Greciei și Georgiei.

Gestul Ucrainei se înscria pe linia gesturilor lipsite de bun-simț față de România, făcute de-a lungul acestui război.

Țara noastră a ajutat Ucraina cu armament, vești de protecție, căști, muniție și informații. Mai mult, România își pune în pericol propria economie pentru a ajuta Ucraina: recent, Guvernul de la București a acceptat dublarea cantității de cereale ucrainene care tranzitează țara noastră.

Mai mult, România s-a oferit să antreneze piloți ucraineni pentru F-16.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Ii dai nas lui Ivan, el se suie pe divan.

    Ah, am uitat să vă spun, ucrainenii sunt tot un fel de ruși – maloruși, nu velicoruși.

    și ne disprețuiesc mai tare ăștia decât ăia

    in caz că prostimea de serviciu uită acest aspect.

  2. pai si nu e bine? nu ni-i punem pe rusi in cap. Niste nerecunoscatori, le-am dat portul constanta, nu platesc taxe, le-am primit refugiatii chiar si pakistanezi care chipurile studiau in ucraina si cate si mai cate. Ei in schimb trimit romanii pe front

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE