joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Victoria Marocului împotriva Portugaliei a declanșat noi revolte. Temerile cresc...

VIDEO | Victoria Marocului împotriva Portugaliei a declanșat noi revolte. Temerile cresc pe măsură ce semifinala cu Franța se apropie: A doborât 3 națiuni coloniale europene în 10 zile. Este echipa musulmanilor din întreaga lume

De la Bruxelles la Paris, oamenii au ieșit în stradă după victoria Marocului împotriva Portugaliei la Cupa Mondială, dar cea mai mare adunare a strâns 20.000 de oameni pe Champs-Élysées din Paris, iar sărbătorirea victoriei a degenerat în bătălii de stradă cu poliția.

În videoclipurile văzute de sute de mii de oameni pe rețelele de socializare, marocanii sunt văzuți aruncând cu cărămizi și sticle și trăgând cu focuri de artificii în forțele de ordine, care au fost obligate să îmbrace echipament anti-revoltă și să restabilească ordinea.

Le Parisien relatează că peste 1.000 de polițiști au fost mobilizați pe străzile capitalei franceze, iar spre seară, mai multe drumuri principale care duceau în Paris au fost închise pentru a evita blocajele în trafic.

Marocul a învins Portugalia la Cupa Mondială sâmbătă cu 1-0 și a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale, iar Franța a învins Anglia. Astfel, Franța și Marocul se vor înfrunta acum în semifinalele Cupei Mondiale. Scenele de violență din capitala franceză, în cazul unui meci care nu a implicat Franța în fața Marocului, trezesc temeri că partida ar putea duce la o situație de securitate explozivă.

În alte orașe franceze, precum Lille, poliția a fost atacată de fanii marocani, care au aruncat coșurile de gunoi în forțele de ordine și au dat cu proiectile. Poliția a răspuns cu grenade paralizante și gaze lacrimogene.

În Avignon, pe rețelele de socializare a fost încărcat un videoclip cu fanii marocani care jefuiesc un camion. Nu este clar dacă au fost făcute arestări în legătură cu acel incident.

În Roubaix, fanii marocani au sărit deasupra unui vehicul de poliție și au dansat pe plafonul acestuia, în timp ce ofițerii încercau să conducă prin mulțime.

Criticii imigrației în masă au subliniat revoltele în curs care au loc de fiecare dată când Marocul câștigă un meci de Cupa Mondială, ca parte a dovezilor tot mai mari că integrarea și multiculturalismul au eșuat.

Echipa națională a Franței urmează să joace cu Marocul miercuri, 14 decembrie. Din cauza numărului mare de populație marocană a Franței, a unui model de revolte și a animozității istorice pe care unii marocani o simt față de Franța, poliția se pregătește pentru tulburări în masă.

Franța are cea mai mare populație musulmană din Europa și, pentru mulți dintre ei, meciul de fotbal a căpătat mai mult decât o semnificație culturală și națională, dar și o semnificație religioasă. De exemplu, Le Parisien raportează că lumea musulmană a îmbrățișat din ce în ce mai mult echipa marocană ca pe a lor, descriind modul în care „Qatarul s-a îndrăgostit de Maroc”, care acum este „echipa musulmanilor din întreaga lume”.

Khaled Beydoun, profesor de drept la Facultatea de Drept de la Universitatea din Arkansas-Fayetteville, care se auto-etichetează ca un expert în islamofobie și drepturi civile, a mai scris că Marocul „a doborât 3 națiuni coloniale europene în 10 zile”, iar cu o victorie împotriva Franței va câștiga „inimile tuturor celor care au fost colonizați de-a lungul timpului”.

Damien Rieu, un politician din partidul Reconquista al Franței, i-a răspuns: „Acolo unde vedem un meci simplu, toți văd o revanșă istorică”.

„Este paradoxal că Maroc, Algeria și Tunisia sunt victimele colonizării. Strămoșii lor au colonizat Spania (și o parte a Franței) timp de secole. Ei preiau controlul demografic asupra unor părți întregi ale Europei.”, a mai spus Rieu.

Rieu se referea la cucerirea maură a Spaniei și a unor părți din Portugalia, care a durat aproape 800 de ani în anumite părți ale Spaniei. În 711, un grup de musulmani din Africa de Nord condus de generalul berber Tariq ibn-Ziyad a capturat cea mai mare parte a Spaniei și Portugaliei, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Si noi am fosf sub imperii.
    Cu excepția catorva puteri europene, toată națiunile au fost dominate de alții, uneori amestecate prin colonizare. In Banat sunt urmasii colonistilor cehi, germani, croati, slovaci, samd.
    Dar cei care vorbesc despre asta si provoaca la ura etnica sunt doar manipulatori ordinari care nu pot avea o viata decenta in conditii de pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate