duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Haos pe străzile din Belgia și Olanda. Suporterii marocani au...

VIDEO | Haos pe străzile din Belgia și Olanda. Suporterii marocani au incendiat mașini, au atacat ambulanțe și s-au bătut cu poliția după victoria țării lor împotriva echipei belgiene la Cupa Mondială

Orașele belgiene Bruxelles și Anvers, dar și mai multe orașe din Olanda, au fost zguduite de revolte în masă după ce fanii Marocului au ieșit în stradă pentru a sărbători duminică victoria echipei lor cu 2-0 asupra Belgiei la Cupa Mondială, potrivit Remix News.

Belgia găzduiește peste 500.000 de oameni de origine marocană, iar mulți dintre ei susțin echipa națională a țării lor natale. Imaginile cu violențele s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare, fanii echipei naționale a Marocului arzând vehicule, jefuind magazine și chiar atacând o secție de poliție.

Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii în urma victoriei, dar revoltele au continuat până seara, ducând la incendierea mai multor vehicule.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mulți manifestanți au fost reținuți de autoritățile de la Bruxelles, care au tras cu tunuri cu apă și cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimile, în timp ce opt au fost arestați în orașul-port Anvers.

În Țările de Jos, mai multe vehicule au fost incendiate în Amsterdam, iar un grup de aproximativ 500 de indivizi au atacat poliția din Rotterdam cu artificii, evenimente în urma cărora doi ofițeri au fost răniți. Poliția olandeză a dispersat mulțimile și în Haga și Utrecht, potrivit mesajelor pe Twitter ale forțelor naționale de poliție olandeze.

Primarul Bruxelles-ului, Philippe Close, a declarat: „Condamn în termenii cei mai fermi incidentele din această după-amiază. Poliția a intervenit deja ferm. Prin urmare, sfătuiesc fanii să nu vină în centrul orașului. Poliția face tot posibilul pentru a menține ordinea publică. Am ordonat poliției să- aresteze pe cei care fac probleme”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un individ din Bruxelles a fost grav rănit după ce a fost lovit în față cu o piatră.

Belgia, o țară de numai 11,5 milioane de locuitori, are una dintre cele mai mari populații de musulmani din toată Europa în raport cu dimensiunea populației sale, iar marocanii reprezintă o mare parte din această populație.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  1. Felicitari ,o natie cu credinta in Dumnezeul lor ,cu onoare si coloana vertebrala.Poate si gandacii romani imbuibati de civilizatia europeana sa aiba ceva de zis in istoria lumii.Dar nu imi fac iluzii.

  2. A 2a zi s-au intors la spălat vase şi măturat străzile belgienilor.
    Marocanii noştrii au rămas cu măturatul străzilor chiar şi acum, după cateva sute de ani de la venirea aici.

  3. S-or fi bucurat și ei, săracii … I-a întrebat cineva ce au ? De la nedreptăți istorice până la posibila lipsă de bună-creștere a unora dintre cei mai înfocați suporteri ?

    Oricum, Belgia este a doua în lume la fotbal, potrivit ierarhiei momentului. Poate de-aia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE