vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Televiziunea Română ne anunța încă din 2015 că „mâncarea viitorului”...

VIDEO | Televiziunea Română ne anunța încă din 2015 că „mâncarea viitorului” este reprezentată de „insecte și viermi”

„Viermii și insectele” reprezintă „mâncarea viitorului”, auzim tot mai des în mass-media, recent. Un astfel de caz a fost recent la Pro TV.

Acest discurs nu este, însă, recent. Încă din 2015, Televiziunea Română (TVR) ne anunța că „mâncarea viitorului” este reprezentată de „insecte și viermi”.

Dacă nu ați bănuit deja, motivul pentru care „specialiștii” citați de TVR ne „recomandau” viermii este acela al „suprapopulării”, ceea ce va duce la o „criză alimentară”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ideologia din spatele viermilor din farfurie

Emisiunea cu pricina se numea „Impact global” și între timp, a fost eliminată din grila de programe a Televiziunii Române.

Pentru a fi mai convingători, cei de la TVR au titrat că „80% din populația globului” ar consuma insecte și viermi. Afirmația este lovită de mari dubii privind autenticitatea ei, dat fiind că la momentul respectiv, 80% din populația planetei ar fi însemnat că peste 5 miliarde de oameni ar mânca așa ceva.

Trei ani mai târziu, în 2018, superstarul de la Hollywood Nicole Kidman făcea și ea apologia viermilor din farfurie. Ea era ceva mai modestă: susținea că doar 2 miliarde de oameni ar consuma astfel de târâturi.

În 2020, Comisia Europeană făcea publică adoptarea strategiei „Farm to fork”, în care se recomandă, printre altele, creșterea consumului de mâncare alternativă precum „insecte, alge și reziduuri ale bieconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4.Documentul oficial, aici).

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. UE si “progresistii” promoveaza mancatul viermilor si gandacilor probabil ca sa ne scandalizeze, se ne provoace repulsie , disconfort, etc.
    Deja se produce carne in laborator, deocamdata la un pret prohibitiv, cam 1000$/Kg. Cel mai probabil viitorul este al mancarii sintetizate in uzine de productie. Probabil ca atat proteinele vegetale cat si cele animale vor putea fi sintetizate la un pret accesibil si vor avea un gust acceptabil. Nu vom renunta la carne /fructe/legume dar probabil vor fi mai scumpe si vor fi folsite din “simt artistic”. Cam asa cum fotografia a inlocuit pictura in parte parte , dar pictura nu a fost eliminata ci a ramas o activitate pentru cei ma buni/sensibili artisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE