ACTUALITATESectorul 1 din Capitala României, sub asaltul gunoaielor. Imaginile isprăvilor primarului Clotilde...

Sectorul 1 din Capitala României, sub asaltul gunoaielor. Imaginile isprăvilor primarului Clotilde Armand FOTO

Străzile sectorului 1 din Capitala României sunt inundate de gunoaie. Imagini cu dezastrul ecologic, care se poate transforma într-o uriașă sursă de infecții și boli pentru cetățeni, fac turul rețelelor de socializare.

Situația este cauzată de războiul noului primar, USR-ista Clotilde Armand, cu firma de salubritate Romprest. Primăria Sectorul 1 nu vrea să plătească facturile restante emise de Romprest, pe motiv că sunt emise la suprapreț. În replică, firma refuză să mai strângă gunoaiele.

„O spun foarte ferm: nu vom ceda în fața nimănui. Nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale”, a spus Clotilde Armand.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Soluția” găsită de primarul francez al Sectorului 1 a fost să mobilizeze voluntari pentru a strânge gunoaiele. Evident, măsura nu a avut efect decât la capitolul imagine, deoarece câteva zeci de persoane nu pot curăța în câteva ore ceea ce se strânge de la mii de oameni zi după zi.

„Am strâns astăzi împreună cu actorii, voluntarii și cetățenii revoltați de situația pe pe care o vedem și o trăim gunoiul din piața Amzei. În Sectorul 1 este plin de gunoi lăsat ostentativ pe străzi și trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru că acesta are impresia că noi vom ceda și vom plăti niște facturi emise nelegal. O spun foarte ferm: nu vom ceda în fața nimănui. Pe mine nu mă interesează cum au procedat înainte această companie cu foștii edili, pe mine mă interesează să își respecte contractul și legea”, scria pe Facebook Clotilde Armand.

Ea afirmă că, din informațiile sale, s-au trimis facturi către primărie la suprapreț.

„Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual. Este o sumă fantastică pe care comunitatea o plătește să fie curat în sector. Și vedeți cât de curat este… Am ajuns să le facem noi treaba astăzi în piața Amzei. Pe banii noștri. Eu nu voi plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit, eu nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale Primăriei. Este inadmisibil să trateze cu atâta tupeu comunitatea locală. Repet: nu vom face nici un pas în spate în lupta noastră cu cei care încearcă să fenteze legea. Iar pentru asta voi depune la Parchet o nouă plângere”, a conchis edilul Sectorului 1 al Capitalei.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...