Știrea acestui sfârșit de săptămână este o veste bună legată lupta împotriva pandemiei, anume că oamenii de știință au descoperit că o substanță numită Quercitina poate ucide coronavirusul.
Descoperirea aproape epocală a fost făcută de oamenii de știință din Spania, rezultatele cercetării fiind publicate în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice.
„Quercitina funcționează ca un inhibitor al Sars-CoV-2, acționând asupra uneia dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen. Astfel, noile descoperiri arată că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este „letală” pentru Sars-CoV-2”, a explicat Bruno Rizzuti, coordonatorul echipei de cercetare, pentru publicația italiană Il Messagero, citată de Digi24.
Prezentarea studiului este una complexă, destul de dificil de urmărit, însă concluzia cercetării este una încurajatoare: Quercitina este prezentă din abundență în legumele și fructele obișnuite, precum ceapa roșie, ridichii și mere.
Cum ceapa, consumată ca atare sau infuzie, reprezintă un leac transmis din generație în generație în lupta cu răceala și gripa, e posibil să urmeze noi studii pe această nișă a tratamentelor tradiționale.