ACTUALITATESpecialiștii confirmă leacul bunicilor noștri. O substanță prezentă masiv în ceapă sau...

Specialiștii confirmă leacul bunicilor noștri. O substanță prezentă masiv în ceapă sau mere poate ucide coronavirusul

Știrea acestui sfârșit de săptămână este o veste bună legată lupta împotriva pandemiei, anume că oamenii de știință au descoperit că o substanță numită Quercitina poate ucide coronavirusul.

Descoperirea aproape epocală a fost făcută de oamenii de știință din Spania, rezultatele cercetării fiind publicate în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice.

„Quercitina funcționează ca un inhibitor al Sars-CoV-2, acționând asupra uneia dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen. Astfel, noile descoperiri arată că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este „letală” pentru Sars-CoV-2”, a explicat Bruno Rizzuti, coordonatorul echipei de cercetare, pentru publicația italiană Il Messagero, citată de Digi24.

Prezentarea studiului este una complexă, destul de dificil de urmărit, însă concluzia cercetării este una încurajatoare: Quercitina este prezentă din abundență în legumele și fructele obișnuite, precum ceapa roșie, ridichii și mere.

Cum ceapa, consumată ca atare sau infuzie, reprezintă un leac transmis din generație în generație în lupta cu răceala și gripa, e posibil să urmeze noi studii pe această nișă a tratamentelor tradiționale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...