News ȘTIRI Specialiștii confirmă leacul bunicilor noștri. O substanță prezentă masiv în ceapă sau...

Specialiștii confirmă leacul bunicilor noștri. O substanță prezentă masiv în ceapă sau mere poate ucide coronavirusul

Știrea acestui sfârșit de săptămână este o veste bună legată lupta împotriva pandemiei, anume că oamenii de știință au descoperit că o substanță numită Quercitina poate ucide coronavirusul.

Descoperirea aproape epocală a fost făcută de oamenii de știință din Spania, rezultatele cercetării fiind publicate în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice.

„Quercitina funcționează ca un inhibitor al Sars-CoV-2, acționând asupra uneia dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen. Astfel, noile descoperiri arată că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este „letală” pentru Sars-CoV-2”, a explicat Bruno Rizzuti, coordonatorul echipei de cercetare, pentru publicația italiană Il Messagero, citată de Digi24.

Prezentarea studiului este una complexă, destul de dificil de urmărit, însă concluzia cercetării este una încurajatoare: Quercitina este prezentă din abundență în legumele și fructele obișnuite, precum ceapa roșie, ridichii și mere.

Cum ceapa, consumată ca atare sau infuzie, reprezintă un leac transmis din generație în generație în lupta cu răceala și gripa, e posibil să urmeze noi studii pe această nișă a tratamentelor tradiționale.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate