ACTUALITATEMediul de afaceri pune presiune pe Patriarhul Daniel pentru a susține public...

Mediul de afaceri pune presiune pe Patriarhul Daniel pentru a susține public campania de vaccinare: „Opriți abordările radicale despre vaccinare provenite dintr-o parte a clericilor!”

Mediul de afaceri din România pune presiune pe Patriarhului Daniel să dea un mesaj „clar” populației să se vaccineze împotriva Covid-19 și Guvernului să introducă obligativitatea certificatului verde în toate activitățile (inclusiv în Biserică), cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor, se arată într-un comunicat emis vineri de Romanian Business Leaders (RBL), citat de G4Media.

RBL sugerează că Patriarhul Daniel ar trebui să promoveze vaccinarea cu orice preț, indiferent de reacția oamenilor „nemulțumiți”.

„Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel, reprezentați cultul cel mai important din România și aveți puterea de a opri nenorocirea din spitale, pentru că românii se uită și ascultă de Biserică și reprezentanții săi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Faceți personal acest lucru, dați un mesaj clar pentru susținerea vaccinării, opriți informațiile false și abordările radicale despre vaccinare provenite dintr-o parte a clericilor. Țara vă va fi recunoscătoare, chiar dacă vor fi și oameni nemulțumiți”, se precizează în comunicat.

Aceștia transmit un mesaj și jurnaliștilor, sugerând să „oprim microfonul părerologilor” în materie de vaccinare.

„Doamnelor și domnilor jurnaliști, sunteți cea de-a 4-a putere în stat și vă exercitați această putere în fiecare zi în emisiuni, în dezbateri, în știri și în postări pe Facebook. Opriți dezinformările referitoare la vaccinare, nu le mai diseminați, opriți microfonul «părerologilor» în materie de vaccinare. Lăsați doar specialiștii să vorbească. Astfel, puterea voastră va fi pusă în slujba binelui acestui popor”, scriu aceștia în comunicat.

Pentru a pune capac mesajelor anterioare, RBL a declarat că susțin introducerea certificatului verde obligatoriu peste tot, mai puțin în magazinele esențiale și farmacii. Ei susțin că numai măsuri mai „ferme” pot duce la soluționarea problemelor epidemiologice.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Noi susținem: obligativitatea certificatului verde în toate activitățile și spațiile închise, mai puțin magazine alimentare și farmacii; testarea periodică din fonduri proprii a celor nevaccinați, utilizarea măștii în toate spațiile închise, înrolarea obligatorie a tuturor medicilor de familie în procesul de vaccinare cu asigurarea concomitentă a condițiilor necesare acestora de funcționare; continuarea educației copiilor în condiții de siguranță, cu măsuri la nivel de școală pe baza de statistică particulară a școlii, nu generalizat la nivel național; stabilirea și impunerea de sancțiuni pentru cei care diseminează informații false despre vaccin și cei care îndeamnă la nevaccinare pe alte baze decât cele strict medicale”, se concluzionează în comunicat.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

6 COMENTARII

 1. Astia s-au radicalizat complet, saracii.
  Fix cand a murit un episcop, a carui moarte a survenit, dupa unii, de la vaccin.
  Chiar si sa nu fie asa, a murit cu vaccin.

  Deci ce tot o tin langa cu vaccinarea? Si-au descoperit menirea in viata?

  E atat de grosolana vaccinarea obligatorie, incat daca nu o vezi, nu stiu daca ti-o mai poate explica cineva…

 2. city grill aparține unuia din mediul de afaceri care face mare gargară să pună statul armata pe oameni.

  City grill prosperă bine in această criză, că dacă bagi oamenii in case si ii hartuiești o să comande online, deci e super avantajos să recomanzi inchiderea oamenilor in case deoarece iti rentează la rețeaua ta de delivery . .. City Grill face de fapt lobby murdar ca să monetizeze starea de urgență, să prindă și ei o parte de piață.

 3. Despre care mediu de afaceri vorbiti ,al evazionistilor si smenarilor de tot felul,traficanti de tot ce vreti care isi golesc buzunarele in campaniile electorale,beizadele de securisti si tot felul de lingai ai regimului oricare ar fi el?Niste adevarati oameni de afaceri care muncesc cu adevarat si investesc banii stransi cu truda ar fi protestat ,ar fi luat atitudine.VAX,nimeni nu caraie in front ,mai spre Craciun le da maciuca niste bani cica fonduri pentru IMM-uri.Ce treaba are Patriarhul Daniel cu astia?Dle Somanescu ,ati semnat ceva fiindca am impresia ca Nistorescu si Cristoiu deja au facut-o.In orice caz incepeti sa dezamagiti.

 4. Scorpia malefica de la PNL transmite romanilor ingrijorati ca trebuie sa accepte moartea dupa „vaccinare” :
  https://www.national.ro/coronavirus/alina-gorghiu-a-socat-cu-raspunsul-la-intrebarea-daca-ma-vaccinez-imi-garantati-ca-raspundeti-dvs-daca-patesc-ceva-739694.html

  „Senatoarea liberală i-a lăsat, practic, fără replică pe internauți după ce aceștia au chestionat-o pe marginea responsabililor față de eventualele reacții adverse ale vaccinului.

  „Sunteți jalnici. Dacă mă duc să mă vaccinez, îm garantați în scris că răspundeți dvs. dacă pățesc ceva?”, a fost întrebarea unuia dintre utilizatorii Facebook.

  „Dacă mori o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alții”, a venit răspunsul Alinei Gorghiu, ce a stârnit contoverse și alte comentarii în contradictoriu între susținătării vaccinului și anti-vacciniști.”

 5. Nu e de mirare. De pe site-ul lor:

  “În martie 2011, aveam prima întâlnire cu membrii viitorului board. Șase oameni se mai alăturaseră deja RBL: Dragoș Dinu, Ioana Filipescu, Mihaela Perianu, Anca Harasim, Dan Pascariu și Cătălin Dima. Nu era un consiliu consultativ, ci o trupă de oameni cu bună-credință, care trebuiau să-și suflece mânecile. Și a început treaba. În vara aceluiași an, ni s-a alăturat al 11-lea membru de board: Brîndușa Fidanza, un om care a organizat și moderat dezbateri chiar în cadrul World Economic Forum de la Davos.”

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...