marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEĂștia ne conduc! | Arhitectul Green Deal-ului s-a angajat în consiliul de...

Ăștia ne conduc! | Arhitectul Green Deal-ului s-a angajat în consiliul de supraveghere al unei companii care se ocupă cu livrarea de gaze naturale, după ce și-a pierdut jobul de la Comisia Europeană

Diederik Samsom, unul dintre arhitecții din spatele Pactului Verde al UE (Green Deal), a încălcat codul de etică al Comisiei Europene, se arată într-un raport al Follow the Money, potrivit European Conservative.

Samsom a părăsit Comisia la începutul acestei luni, după cinci ani. Până la începutul lui februarie, el a fost mâna dreaptă a comisarului UE Wopke Hoekstra. Anterior a fost subalternul fostului „papă pentru climă”, Frans Timmermans. Foștiisăi șefi împărtășesc obiectivul final de a finaliza în întregime decarbonizarea economiei blocului european.

Acum, firma de stat olandeză Gasunie a anunțat că Samsom va deveni președintele consiliului său de supraveghere. Conform regulilor Comisiei, orice fost funcționar care caută un post strâns legat de activitatea desfășurată în cadrul aparatului UE are nevoie de aprobarea prealabilă din partea executivului UE. Fostul oficial al UE Samsom a neglijat să facă acest lucru.

„Din cauza unei erori din partea mea, poziția nu a fost notificată corect Comisiei în timp util. Regret foarte mult asta.”, a declarat el pentru Politico.

Potrivit rapoartelor, Samsom a spus că „și-a dat seama” de eroarea sa în aceeași dimineață. El a precizat că până seara a depus o cerere oficială la Bruxelles.

„Acest rol de supraveghere neexecutiv în consiliul de supraveghere al unei întreprinderi de stat nu prezintă niciun potențial conflict de interese cu rolul meu anterior de funcționar al Comisiei. Așa că voi aștepta cu încredere procedura Comisiei, care acum a fost inițiată”, a declarat el.

Samsom, angajat la o companie care livrează gaze naturale

Comisia Europeană are acum 30 de zile pentru a lua o decizie cu privire la Samsom. Fie îi va accepta angajarea la Gasunie, fie îi va pune condiții.

Samsom urma să-și preia rolul de președinte al consiliului de administrație luni.

Compania Gasunie se ocupă cu livrarea de gaze naturale în Germania și Țările de Jos. Contrar acestui aspect, Samsom a lăudat „voința“ companiei de a facilita tranziția ecologică.

„Prin utilizarea, extinderea și implementarea infrastructurii sale într-un mod inteligent pentru hidrogen, gaze verzi, căldură și CO2”, Gasunie „aduce o contribuție la securitatea energetică și atinge obiectivele climatice în Țările de Jos și Germania”, a spus Samsom. în comunicatul de presă al firmei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. E normal, toți după posturi bine plătite fără muncă. In sistemul energetic, trai pe vătrai. Mă miră că președintele nostru nu a mirosit un post in acest domeniu, dar nu-i târziu.

  2. In timp ce pe noi ne strânge cu ușa la propriu, UE sa “aeresim aerul de carbon !!!”, restul lumii, “nu o doare nici in fund”, ce efecte are asta, există un vechi proverb, “cateii stau la barieră si chițăie, dulaii sar pe de-asupra și merg mai departe”. In timp ce restul lumii “civilizate face afacerii pe sume uriașe cu … Rusia si China “, Romania… are puse”ham si zăbrele ” și nu are voi la nimic, proștii lumii, rămân așa cât timp au atitudine de sclavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE