marți, noiembrie 28, 2023
OPINIIIdeologia din spatele viermilor din farfurie

Ideologia din spatele viermilor din farfurie

Spuneam acum 3 ani că UE va băga pe gât supușilor gândaci și viermi în locul cărnii pentru a „lupta împotriva schimbării climatice”. În spatele „luptei împotriva schimbării climatice” se ascunde de fapt o agendă de control al individului. Agenda eliminărilor „schimbărilor climatice” e o utopie pentru că schimbarea climatică a existat dintotdeauna și va exista întotdeauna chiar și în scenariul în care specia asta a noastră, din ce în ce mai degenerată, ar dispărea.

De acum 3 ani însă lucrurile au avansat.

UE a autorizat deja a 3-a insectă ca „aliment”. În scurt timp, propaganda „de bine” va explica faptul că mâncatul insectelor, al viermilor și al gândacilor e „sigur și eficient” și că ajută la „salvarea Pământului”.

Anul trecut Mastercard a făcut deja parteneriat cu un startup (Doconomy) pentru a „calcula” amprenta de CO2 a cumpărăturilor făcute cu cardul bancar. Nu mai durează mult și certificatul verde va fi redenumit „identitatea digitală europeană” și va fi integrat frameworkului de evaluare a amprentei de CO2 a individului. Pasul următor e fixarea „limitei” de CO2 pe sclav.

De altfel, păcăliciul canadian Trudeau a lansat la apă o idee (nu foarte mediatizată) de limitare a consumului personal de către fiecare canadian în parte (nr de km parcurși cu autovehiculul, trenul sau avionul). Iar recent, „cercetătorii” de la TU Berlin au cerut limitarea consumului de carne pentru a „atinge neutralitatea gazelor cu efect de seră”.

De ce România, spre deosebire de Occident, e mai bine poziționată pentru a limita aplicarea imbecilităților respective? Din cel puțin 2 motive:

1) datorită „primitivismului” (în fapt inteligență nativă), folosirea numerarului constituie norma în România. Personal recomand și încurajez plata cu numerar. Conferă libertate, independență și anonimat.
2) În general, noi nu respectăm regulile atunci când le considerăm „abuzive”. Așa am supraviețuit istoric valului de migratori și asupritori care s-au revărsat asupra noastră!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Doru, sa nu-ți imaginezi o secundă că defrișarea se limitează la China sau altele asemenea sau că lătrăii climatici și ecolatri s-au pus brusc pe plantat copaci și controlat păduri, ori, Doamne ferește, ecomarxiștii UE și SUA chiar cred ce spun ! Gogorița climatica n-are nici o legătură reală cu sănătatea mediului, ba dimpotrivă, și ei știu foarte clar asta. Pseudocriza asta, la fel ca cealaltă, covida, este o pompa de bani și o criză binevenită (pentru ei) pentru distrugerea modelului economic actual, care va duce la confiscarea puterii politice și va legitima aceasta confiscare.Acum, sa din serioși, când ai văzut ultima oară un politician de cariera sa se îngrijoreze pe bune de soarta cetățenilor? Bănuiesc că trăiești în România, unde naivitatea este un lux.

  2. De acord și elocvent punctat, dar e totuși bine de menționat și că singurul lucru mai stupid decât fetișizarea ecologiei (sau a creației, în sine) e respingerea ei întru totul. Faptul că unii profită de un sâmbure de adevăr ca să încerce să ne bage pe gât soia și gândaci și să ne controleze nu înseamnă că a și dispărut răul cât se poate de real care se produce naturii.
    N-o găuri stratul de ozon că se bese vaca, dar defrișarea pădurilor și toată poluarea făcută de de-alde China și India n-are cum să nu aibă un efect nociv fără precedent. Chiar să fie fără urmări tot smogul ăsta nenorocit care se lasă asupra orașului noaptea și cei care tot ard deșeurile n-ar trebui vânați ca animalele dăunătoare ce sunt? Dar toate încrengăturile astea de antene care tot răsar pe blocuri din senim? Chiar ar strica mai puțin consumerism și mai puțină digitalizare și electronizare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate