sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Musk numește Taiwanul o „parte a Chinei” și dă vina...

VIDEO | Musk numește Taiwanul o „parte a Chinei” și dă vina pe SUA pentru blocarea „efortului de reunificare”

Elon Musk a părut să aleagă o parte în controversa China-Taiwan , declarând că insula este „parte a Chinei”, în ciuda eforturilor sale pentru independența economică și politică față de țară.

CEO-ul SpaceX a vorbit marți la „All-In Summit 2023” podcast despre diverse subiecte politice, de la critica la adresa Ligii Anti-Defăimare până la relațiile externe. Discuția a avut loc la Royce Hall din campusul UCLA din Los Angeles.

„Cred că înțeleg bine China”, a spus Musk, care a comparat Taiwan cu Hawaii prin faptul că este „o parte integrantă a Chinei, care în mod arbitrar nu face parte din China”.

Musk a remarcat politica Chinei de „reunificare” cu Taiwan și a transferat vina asupra Statelor Unite, susținând că SUA „au oprit orice fel de efort de reunificare” în Marea Chinei de Est.

El a avertizat America, comparând capacitățile militare „în creștere” ale Chinei cu capacitățile „statice” ale SUA, menționând că puterea militară a Chinei în acea regiune va depăși SUA în „viitorul nu prea îndepărtat” și că „forța” va fi folosită pentru a include Taiwan și China.”

„Tesla a avut un mare succes pe plan intern în China”, a spus mogulul tehnologiei. „Am fost acolo de multe ori, m-am întâlnit cu conducerea superioară de la multe niveluri din China de mulți ani.”

Cota de piață a Tesla a industriei vehiculelor electrice din China a atins 13,2% în august, în creștere de la 7,5% în iulie.

Fostul președinte Donald Trump a susținut în emisiunea de radio a lui Hugh Hewitt că există „zero șanse” ca China să invadeze Taiwan dacă va deveni din nou președinte. Pe de altă parte, Vivek Ramaswamy, candidatul GOP din 2024, a refuzat să se angajeze să tragă o „linie roșie” în jurul Taiwanului. În schimb, el a propus „descurajarea până când vom obține independența semiconductorilor”.

Taiwan produce în prezent 60% din cipurile semiconductoare din lume și 90% dintre cele mai avansate modele. Este, de asemenea, al 10-lea partener comercial al SUA.

Poziția Chinei față de Taiwan a devenit din ce în ce mai agresivă, deoarece oficialii chinezi au spus că doresc ca armata să fie pregătită să invadeze Taiwanul pentru unificare până în 2027.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. pe langa vizitele lui kisinger in china, inca un semnal clar ca elita mondiala a schimbat macazul si a trecut in barca chinei, o vaca mult mai laptoasa decat imbatranitul occident.

 2. ” care a comparat Taiwan cu Hawaii ”
  -exista o miscare puternica pt. independenta arhipelagului Hawaii,
  https://www.nationofhawaii.org/timeline/

  -pentru integrarea ca stat american in 1959 in hawaii au votat doar marinarii americani
  cica indigenii erau analfabeti…..
  apropos:
  Obama e “nascut” in 1961 in Hawaii, oficial:
  credem ca e mai marishor,totusi;
  apreciem ca măsa- “de rasă albă”- e adevarata satana,
  ta-su fusese doar un papitzoi adus din Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE