joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEMacron fățarnicul | În timp ce „amenință“ Kremlinul că trimite trupe în...

Macron fățarnicul | În timp ce „amenință“ Kremlinul că trimite trupe în Ucraina, plătește Moscovei 600 de milioane de euro pentru gazele naturale pe care Rusia le livrează Franței, alimentând mașina de război a lui Putin

De curând, Emmanuel Macron a „amenințat“ Moscova că va trimite trupe franceze să lupte împotriva rușilor în Ucraina. Doar că, în același timp, țara sa alimentează efectul de război rusesc. Franța a achiziționat gaze naturale rusești în valoare de 600 de milioane de euro în primele trei luni din 2024, potrivit Remix News.

Think tank-ul Centrului de Cercetare pentru Energie și Aer Curat (CREA) indică faptul că transporturile rusești de gaz natural lichefiat au înregistrat o creștere mai mare în Franța decât în orice altă țară din UE anul trecut. Cele 600 de milioane de euro plătite de Franța vor ajuta, fără îndoială, la alimentarea efortului de război al Rusiei în Ucraina.

Luna trecută, Macron a spus că Franța nu poate exclude trimiterea de trupe în Ucraina. Declarația sa a stârnit dezbateri aprinse în toată Europa. Macron a mers atât de departe încât le-a cerut colegilor aliați ai NATO să nu fie „lași”. Mulți lideri europeni au reacționat dur la declarațiile lui Macron. Mai multe națiuni care au afirmat clar și răspicat că nu vor trimite propriile trupe să lupte în Ucraina.

Franța a încercat în mod continuu să-și justifice achizițiile de gaze și petrol din Rusia, argumentând că este blocată în contracte pe termen lung cu Rusia, care sunt greu de anulat. Criticii spun însă că Macron ar putea face mai mult pentru a reduce dependența Franței de gazele naturale din Rusia.

Țările din Europa continuă să cumpere combustibili fosili din Rusia, în ciuda retoricii oficiale

Energia continuă să fie o bază pentru fluxul de venituri al Rusie. Combustibilii fosili contribuie cu până la jumătate din fluxurile de venituri ale Kremlinului.

În ciuda faptului că Franța și alte țări UE continuă să achiziționeze în mod activ petrol și gaze rusești, precum și combustibil nuclear, eforturile UE de a reduce dependența Europei de energia rusă au fost în mare măsură reușite. Blocul și-a redus consumul cu două treimi. Cu toate acestea, există întrebări cu privire la cât de precise sunt de fapt aceste presupuse cifre. De exemplu, Europa și-a crescut drastic achizițiile de gaze naturale și petrol din India. În realitate, multe dintre aceste produse energetice provin din Rusia. India pur și simplu este un intermediar care reduce profitul suplimentar din vânzări.

Europa continuă să cheltuiască miliarde pe gaz natural lichefiat (GNL) rusesc. În viitorul apropiat, este puțin probabil să se schimbe acest lucru.

Franța nu este singura țară care achiziționează energie rusească. Cel puțin nouă țări din UE continuă să cumpere GNL rusesc, potrivit datelor de transport maritim. Franța conduce aceste țări în ceea ce privește cantitățile totale de achiziții în 2024. Pe următoarele locuri se află Belgia, Spania și Țările de Jos.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. Combustibilii – gaze naturale si petrol NU SINT FOSILI.
  Este si dovedit (puturile se refac natural, cavitatile subterane se umplu la loc) si demonstrat practic.
  De la golire la umplere nu moare nici un dinozaur…
  Ca sa nu mai intrebam daca a calculat cineva cati dinozauri erau necesari ca sa se transforme in petrol!?!

 2. Istoricul Ivan le scoate pe bandă rulantă: „Fățarnicu’ Macron” nu este … singuru’, de fapt … Cine știe de unde-i vine titlul …

  Istoricu’ Ivan l-ar fi scos și pe nea Nicu drept „fățarnic”, fiindcă nu rupsese total relațiile – doar că nu era născută (întru jurnalism) … și l-ar fi scos „fățarnic” și pe Putin, dacă ar fi sesizat câți ani acesta și „curtat” „parteniorii” …

  „Nu știe” că în politică tre’ să fii … höflich! Și … pragmatic. Ba chiar și să înghiți mizerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE