vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Mircea Geoană: În România avem un cataclism demografic fără precedent,...

VIDEO | Mircea Geoană: În România avem un cataclism demografic fără precedent, iar democrația și ideea națională par să fie mai șubrede decât oricând

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a participat la conferința „Etica în momente de criză și schimbare profundă“, organizată de Universitatea din București, potrivit Agerpres.

„Trăim un moment paradoxal în istoria contemporană a României. Suntem, fără îndoială, în cel mai bun moment al istoriei acestei națiuni. Niciodată, de când suntem pe aceste meleaguri, cu diverse forme de organizare statală, cu diverse momente de inflexiune și de pericole, România nu a fost într-o situație mai bună – membră NATO, membră în Uniunea Europeană, în sfârșit, recuplată, cel puțin instituțional, la Occidentul democratic și dezvoltat de care am fost separați de istorie, de geografie, de vremuri“, a subliniat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO spune că „parcursul românesc ne face ca, în momentul care este cel mai bun din istorie, în care totuși economia crește, să fim poate mai vulnerabili decât oricând“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cataclism demografic“

„Când dintr-o țară îți pleacă cinci milioane de tineri, când într-o țară avem un cataclism demografic fără precedent și atunci când încrederea în instituții, uneori chiar și în democrație și ideea națională par să fie mai șubrede decât oricând avem un paradox incredibil de complex“, a explicat Geoană.

El a adăugat că „întreaga umanitate este într-un moment de uriașă transformare, de provocări fără precedent“.

„Astăzi, România este mai inegal dezvoltată decât înainte de integrarea europeană. Diferența între București, Cluj, regiunile dezvoltate și restul țării este mai mare decât înainte de integrarea europeană.

Este absolut aberant. De ce? Pentru că am aplicat și noi o teorie demodată, în opinia mea, de ‘winner takes it all’ (…) cel mai puternic își impune regula și celălalt… e problema lui. Nu este ok. Şi nu este o chestie nici socială şi nici liberală, n-are de-a face cu ideologiile clasice, are de-a face cu bunul simţ cetăţenesc. (…) Este grija față de celălalt“, a mai spus Mircea Goeană.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Mircea Geoana e un cretin. Nu el si clica din care facea parte candva au adus Romania in halul asta? Nu politicienii i-au alungat oe romani din tara? Cica romanii nu mai au incredere in democratie si autoritati! Cand “autoritatile” inseamna un stat mafiot si criminal, care sfideaza si persecuta cetateanul, ce incredere poti sa ai, decat scarba si ura? Cand vezi ca votezi degeaba, doar ca ei sa fure si sa praduiasca Romania, sau sa stea in genunchi ca slugile fata de straini, de ce sa mai crezi in “democratie”?

  2. „Este absolut aberant. De ce? Pentru că am aplicat și noi o teorie demodată, în opinia mea, de ‘winner takes it all’ (…) cel mai puternic își impune regula și celălalt… e problema lui. Nu este ok. Şi nu este o chestie nici socială şi nici liberală, n-are de-a face cu ideologiile clasice, are de-a face cu bunul simţ cetăţenesc. (…) Este grija față de celălalt“, a mai spus Mircea Goeană.”

    Exact așa bocesc și americanii despre cum sunt administrate rezultatele alegerilor lor, d-le M.G.: „The Winner Takes it All”. Este un principiu vechi, de bază, al Democrației de Piață. Întrebați la ABBA (1980), dacă aveți dubii:

    https://www.youtube.com/watch?v=E8bCwmZp5W8

    N-ați știut ? Ați ratat toate orele de îndoctrinare, la prima tinerețe ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate