sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEÎn plină criză demografică, mega-coaliția PSD-PNL-UDMR a respins un proiect de lege...

În plină criză demografică, mega-coaliția PSD-PNL-UDMR a respins un proiect de lege inițiat de AUR pentru stimularea natalității

Coaliția guvernamentală PSD-PNL-UDMR a respins, miercuri, în Senat, o inițiativă legislativă a partidului AUR, prin care statul ar fi oferit facilități semnificative familiilor care aleg să nască mai mulți copii.

La votul de miercuri din Senat, coaliția PSD-PNL-UDMR a votat in corpore pentru respingere, în timp ce doar cei de la AUR și un senator neafiliat au sprijinit proiectul. Cei de la USR s-au abținut.

Proiectul de lege prevedea, printre altele, reducerea consistentă a impozitului pe proprietate pentru familii: cu cât avea mai mulți copii, cu atât ar fi scăzut acest bir. Măsura, pe lângă încurajarea natalității, ar fi dus și la încurajarea achiziției unei locuințe pentru tinerele familii.

O altă prevedere a legii se referă la reducerea impozitului pe venit pentru cei care au mulți copii. Mai pe scurt: cine ar fi ales să aducă pe lume mai mulți prunci, beneficia de mai mulți bani din venitul realizat.

Legea va merge în dezbaterea deputaților, această cameră fiind decizională.

Ministerul Familiei mimează grija pentru natalitate, în condițiile unei crize fără precedent

România traversează o criză demografică majoră, certificată de Recensământul din 2022. Astfel, conform cifrelor preliminare, în doar 32 de ani, România a pierdut peste 21,4% din populație.

Aceste numere catastrofale nu au determinat coaliția PSD-PNL să adopte proiecte de legi pentru redresarea demografică a țării. Gabriela Firea (PSD), care conduce Ministerul Familiei, se plângea pe facebook că „România trece printr-o criză demografică fără precedent”.

Cu toate acestea, Guvernul din care face parte Gabriela Firea nu a trimis, până acum, un punct de vedere asupra legii, așa cum arată siteul Senatului.

Mai mult, Ministerul Familiei, prin Gabriela Firea, a anunțat că vrea să „combată” criza demografică printr-un program de stimulare a fertilizării în vitro (FIV). Acest program, pe lângă faptul că este condamnat de toate cultele creștine, nu are niciun fel de eficiență dovedită în sporirea nașterilor.

Există, în schimb, suspiciuni că banii destinați acestui program vor ajunge în buzunarele clinicilor și companiilor medicale care oferă astfel de servicii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. nu avem populatie mica, avem populatie imbatranita pentru ca tinerii au plecat din tara. Si daca nasti cate 10 copii si toti pleaca la munca in strainatate, ce s-a rezolvat? Or sa rezolve aceasta problema cu forta de munca foarte simplu, aduc hoarde de afgani si pakistanezi.. oricum asta isi doresc handicapatii astia alogeni care conduc acest teritoriu, ca tara nu-i mai putem spune..

 2. Nu inteleg de ce e asa mare panica pentru scaderea populatiei. Exista in Europa tari prospere care au 10 mil. sau 6 mil. locuitori. Daca Romania ar avea 18 mil. sau 15 mil. locuitori care ar fi problema? Ar fi o mica problema cu repartitia pe varste , mai ales ca peste 10 ani ies la pensie decreteii, dar sa ne gandim ca pana atunci PIB-ul creste cu cel putin 50% si socul nu va fi asa dur.
  Presa ‘progresista’ genereaza aceasta panica folosita ca pretext pentru o imigratie masiva, idee mult indragita de stanga radicala/extremista.
  Si antreprenorii romani au o resposabilitate aici pentru ca prefera sa aduca muncitori imigranti in loc sa creasca salariile ca sa se angajeze romani. Daca antreprenorii romani ar creste salariile s-ar gasi muncitori/lucratori/salariati pentru ca unii romani se vor intoarce in tara , pe de o parte , iar pe de alta se vor muta la oras o parte din cei din mediul rural care reprezinta acum 40% din cetatenii romani. Exista rezervor de munca in Romania. In plus daca s-ar micsora numarul de zile libere legale de la 10 zile/an la 3 ar fi ca si cum s-a mari numarul de salariati cu 3-5% . S-ar putea gasi si alte metode cum ar fi cumularea pensiei cu salariul si multi ar iesi la pensie mai tarziu. Sau scaderea varstei legale pentru munca pana la 15 ani pentru cei care n-au chef de scoala, decat sa consume banii din impozite pe o scoala unde nu invata carte dar invata sa se drogheze mai bine sa mearga la munca, chiar si numai 4 ore/ zi. Poate vor merge la munca si din cei care au chef de scoala si vor sa invete, dar pot aloca si 2-4 ore pe zi , 2-3 zile pe saptamana pentru o munca mai usoara care le aduce un venit ca-si cumpere ce doresc si sa usureze povara familiei.
  Aici atingem un alt punct sensibil, scaderea populatiei se datoreaza si faptului ca e scump de intretinut un copil la oras. La tara un copil in plus poate sa insemne un ajutor pentru tatal fermier. Daca la oras un copil de 15 ani ar avea dreptul sa munceasca 10-20 de ore/ saptamana ar insemna un ajutor pentru familie si romanii ar putea creste usor mai multi copii.

   • Stanga radicala/extremista a insemnat Gheorgiu Dej, Ceausescu, URSS, etc. inainte de 1989.
    Acum miscarea ‘woke’ din SUA inseamna stranga radicala/extremista. La manifestiile lor striga slogane precum “this is war class” , “no justice – no peace”, care sunt lozinci de extrema stanga. Si in SUA sunt multi profesori universitari care sustin aceasta ideologie din convingere, si presupun ca si in Romania sunt destui care o sustin, nu din convingere ci, in stil autohton, din mimetism si oportunism.

    Daca va referiti la profesorii universitari de la Academia de Studii Economice care ne spun ca salariile pot fi crescute doar daca va creste productivitatea muncii, acestia nu sunt de stanga, dar acestia desi pretind ca sunt adepti ai economiei de piata spun doar jumatate de adevar. Cealalta jumatate de adevar este ca salariile depind si de legea economica a cererii si ofertei. Un profesor/sofer de taxi/dentist din Bucuresti are aceeasi productivitate a muncii ca un profesor/sofer de taxi/dentist de la New York, dar un venit de 5 ori mai mic. Salariile scad sau cresc, cel putin in sectorul de servicii, si prin deschiderea sau inchiderea robinetului de imigranti. Este evident ca un sofer de taxi din India care are un venit de 100$ luna ar prefera sa vina la Bucuresti unde venitul este de 500$/luna si ar acepta chiar 400$ sau 300$, sau si mai bine la New York unde salariul este de 2500$/luna si ar accepta si 2000$ sau 1500$.
    Acest robinet de imigranti nu trebuie sa fie nici complet deschis, nici complet inchis, ci reglat la o pozitie intermediara care corespunde cu interesele poporului roman. Din pacate in Romania interesele poporului roman sunt cele mai dispretuite si mai putin aparate.

 3. Cand ai pe unitate ordin sa moara cat mai mulți cetățeni, nu stai si masezi picioare de lemn decat daca ies si niste bani de pușculiță. Mai apoi trebuie luat in calcul că propunerea Haur e oricum la mișto ca sunt toti trasi de ațe de aceași păpușari. Toti canta dupa aceasi partitură dar fiecare pe vocea lui. Suna diferit cei drept dar e fix aceași melodie jidovă francmasonică….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE