ACTUALITATEVaccinul american Johnson & Johnson, aprobat în Uniunea Europeană. Se administrează într-o...

Vaccinul american Johnson & Johnson, aprobat în Uniunea Europeană. Se administrează într-o singură doză

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid realizat de compania americană Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat al instituției, citat de G4Media. Vaccinul se administrează într-o singură doză.

Serul, numit Janssen, este cel de-al patru autorizat în Uniunea Europeană, după cele produse de Pfizer/ BioNTech, Moderna și AstraZeneca/ Oxford. Rezultatele studiului clinic arată că vaccinul este eficient pentru persoanele peste 18 ani, având o eficacitate de 67%, conform studiilor EMA.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obișnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni și declanșa boala. Este administrat deja în Africa de Sud pentru eficacitatea sa împotriva tulpinii sud-africane de Covid-19.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...