ACTUALITATEVaccinul american Johnson & Johnson, aprobat în Uniunea Europeană. Se administrează într-o...

Vaccinul american Johnson & Johnson, aprobat în Uniunea Europeană. Se administrează într-o singură doză

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid realizat de compania americană Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat al instituției, citat de G4Media. Vaccinul se administrează într-o singură doză.

Serul, numit Janssen, este cel de-al patru autorizat în Uniunea Europeană, după cele produse de Pfizer/ BioNTech, Moderna și AstraZeneca/ Oxford. Rezultatele studiului clinic arată că vaccinul este eficient pentru persoanele peste 18 ani, având o eficacitate de 67%, conform studiilor EMA.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obișnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni și declanșa boala. Este administrat deja în Africa de Sud pentru eficacitatea sa împotriva tulpinii sud-africane de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite