miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Fermierii francezi au blocat traficul în Paris cu peste 500...

VIDEO | Fermierii francezi au blocat traficul în Paris cu peste 500 de tractoare, din cauza directivelor ecologice europene: În acest ritm, agricultura franceză va dispărea

Sute de fermieri francezi au mers cu tractoarele în Paris pentru a-și amplifica cererea de a li se permite să folosească pesticide interzise pe sfecla de zahăr și alte culturi pentru a asigura „suveranitatea alimentară” pentru Franța, conform ABCNews.

Aceștia au intrat în Capitală prin sudul orașului, iar convoiul fermierilor s-a deplasat spre monumentul Invalides cu cupola de aur, locul mormântului lui Napoleon.

Fermierii au protestat față de ceea ce uniunea națională agricolă FNSEA susține că va fi dispariția fermierilor francezi care concurează cu produsele de import mai ieftine și se confruntă cu multe alte provocări.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Guvernul francez a decis luna trecută să interzică utilizarea neonicotinoidelor, care sunt substanțe chimice folosite la uciderea dăunătorilor care atacă plantele, în urma unei decizii a Curții Europene de Justiție de a pune capăt unei dispense acordate pentru această clasă de insecticide. Fermierii se tem în special pentru culturile lor de sfeclă de zahăr.

Comisia executivă a Uniunii Europene vrea să se asigure că cel puțin 25% din terenurile agricole din blocul de 27 de națiuni sunt rezervate agriculturii ecologice, față de 8% în 2020.

„În acest ritm, agricultura franceză va dispărea”, a declarat la France 3, un post regional de televiziune, Damien Greffin, președintele FNSEA pentru regiunea Parisului.

Greffin a remarcat că locul unde se află mormântul lui Napoleon este simbolic, deoarece Napoleon a importat sfeclă de zahăr din Polonia pentru a asigura independența Franței în materie de zahăr.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE