miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATETensiuni în coaliția PSD - PNL | Liberalii îl acuză pe ministrul...

Tensiuni în coaliția PSD – PNL | Liberalii îl acuză pe ministrul Adrian Câciu că refuză creșterea veniturilor românilor pentru că nu vrea să reducă CAS-ul cu 5%, măsură prin care salariul mediu ar fi mai mare cu 317 lei

Partidul Naționale Liberal a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reducerea CAS-ului de la 25% la 20% înseamnă o creștere a salariului mediu cu 317 lei și că măsura ar avea impact pozitiv și asupra unei părți dintre pensionari care, începând din acest an, trebuie să achite contribuția la sănătate.

„PNL atrage atenția că ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, ar trebui să știe că măsura de reducere a CAS cu 5% este pozitivă pentru toți românii și pentru economie. Reducerea CAS-ului de la 25% la 20% înseamnă o creștere a salariului mediu cu 317 lei. Este singura modalitate corectă și nediscriminatorie de creștere a veniturilor românilor, atât a celor care lucrează la stat, cât și a celor din mediul privat.

Măsura de reducere a contribuțiilor cu 5% ar avea impact pozitiv și asupra unei părți dintre pensionari care, începând din acest an, trebuie să achite contribuția la sănătate. Mai mult, ministrul PSD de Finanțe se opune creșterii veniturilor românilor, în condițiile în care prețurile la alimente, medicamente, combustibili, dar și dobânzile cresc.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Este discriminatoriu că PSD se opune creșterii salariilor din mediul privat, în timp ce susține doar creșterea salariilor bugetarilor. Prin această măsură, reducerea contribuțiilor cu 5%, PNL urmărește creșterea veniturilor tuturor românilor. Este singura variantă prin care salariile tuturor angajaților, de la stat și din privat, pot crește.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În ciuda dezinformărilor din spațiul public, scăderea contribuțiilor crește salariul net și nu afectează pensia. Punctajul la pensii se calculează în funcție de salariul brut, nu de valoarea contribuției. PNL subliniază că măsura de reducere a contribuțiilor cu 5% ar avea impact pozitiv și asupra unei părți dintre pensionari care începând din acest an trebuie să plătească CAS”, arată un comunicat de presă al PNL.

Anterior, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat vineri, la Bistrița, că exclude „ferm” posibilitatea reducerii CAS cu 5% și că la nivelul Guvernului nu a avut loc o astfel de discuție referitoare la posibilitatea reducerii CAS, el adăugând că guvernanții au responsabilitatea de a nu „păcăli” oamenii și de a nu crea politici publice „toxice” pentru cetățeni.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, că încearcă să îi convingă pe partenerii din coaliția de guvernare să accepte reducerea CAS cu 5%, conform Digi 24.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE