duminică, iulie 14, 2024
ȘTIRICotidianul belgian La Libre Belgique: Românii, săracii Europei

Cotidianul belgian La Libre Belgique: Românii, săracii Europei

Bazându-se pe date adunate de Banca Centrală Europeană, Banca națională a Danemarcei a stabilit un clasament al țărilor celor mai bogate și celor mai sărace din Uniunea Europeană, scrie publicația La Libre Belgique.

Bogații Europei

Familiile daneze sunt cele mai bogate din Uniunea Europeană. În orice caz, asta reiese din ultimele date culese de Banca Centrală Eropeană (BCE). În Danemarca, familiile posedă în medie active financiare de 1,88 milioane de coroane daneze în medie, adică ceva mai puțin de 253.000 de euro. Dar tot în Danemarca familiille au datoria cea mai mare. Scăzând datoria, bogăția medie se ridică la 177.520 de euro, lăsând în continuare Danemarca pe primul loc pe podium.

Pe baza activelor financiare, top 5 este completat de Țările de Jos (212. 500 euro), Luxemburg (213.840 euro), Suedia (203.010 euro) și… Belgia (153.320 euro). O dată scăzută datoria, dacă Țările de Jos rămân pe locul al doilea cu familiile cele mai bogate (151.975 euro), Suedia ocupă locul al treilea (145.250 euro), urmată de Luxemburg (125.075 euro) și Belgia (121. 040 euro).

Românii, de 20 de ori mai săraci decât danezii

La celălalt capăt al clasamentului, România încheie șirul. În medie, o familie de români are active financiare de 10.760 de euro, o cifră ce scade la 8.070 după scăderea datoriei. Cu alte cuvinte, familiile românești sunt de 22 de ori mai sărace decât cele daneze. O cifră aiuritoare când știm că aceste două țări, ambele membre ale Uniunii Europene, se afă la o distanță de abia 1.600 de kilometri.
În materie de bogăție, partea de jos a clasamentului este completată de Slovacia (9.415 euro), Bulgaria și Polonia (12.105 euro). Potrivit acelorași statistici, media europeană a activelor financiare pe care le posedă familiile este de 84.725 de euro și după scăderea datoriilor, bogăția echivalează cu 60.520 de euro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Aia brevi si curajosi care au ramas sa sustina tara cu muncile lor pretioase, dupa ce au platit mii de euro spagi pe joburile lor, sint cei mai tari. Aia care au avut educatie si skills pe care le pot oferi in West sint bine-merci, si-au cumparat case, au joburi bine platite, isi duc viata asa cum ar fi trebuit sa si-o duca in Romania, daca exista un pic de normalitate; asa..nu au de gind sa se mai intoarca in Romania. Romania va renaste cu politicienii hotzi si corupti si cu bugetarii care platesc spagi grase ca sa aibe un job. Sa auzim doar de bine la Judecatile de Apoi!

  2. Nu saracii, ci slugile Europei…asta le place sa fie, asta sunt. in loc sa ramana in tara si sa lupte aici ptr un trai mai bun, ptr ei si copiii lor, 5 milioane de romani au fugit ca gandacii in afara, majoritatea ca sa faca cele mai mizerabile munci pe acolo, iau multi au murit pe acolo ca niste caini in pribegie…lasitatea si tradarea de tara se platesc in generatii…daca asa ar fi facut si stramosii nostri, sa plece toti prin imperiul otoman, habsburgic, tarist sau mai pe stiu eu unde ca sa o duca mai bine, daca s-ar fi lepadat de credinta si de neamul lor cum fac acum urmasii lor, aceasta tara nici nu ar mai fi existat in prezent…toti vor da socoteala in fata Domnului ptr ca noi toti ne-am nascut intr-un anumit loc cu un anumit scop care trebuie indeplinit acolo, nu in alta parte.., daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne nastem in Germania, SUA, Anglia, Franta, whatever, ne-am fi nascut cu siguranta acolo…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE