sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Declarații șovine în Parlamentul României la celebrarea Zilei Naționale. Partidul...

VIDEO | Declarații șovine în Parlamentul României la celebrarea Zilei Naționale. Partidul AUR a părăsit sala după ce un deputat UDMR a spus că „la 1918, liderii românilor știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc“

La ședința din Parlamentul României ce celebrare a Zilei Naționale, deputatul UDMR Csoma Botond a spus că la 1918 liderii politici și religioși ai românilor „știau că Ardealul nu era numai românesc”.

„Diferite comunități ar trebui să se bucure de dreptul de a avea o abordare și o interpretare proprie a unor evenimente istorice. Liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci și unguresc, săsesc și evreiesc și acest lucru s-a reflectat și în textul declarației de la Alba Iulia”, a spus deputatul UDMR.

„Pentru maghiarii ardeleni, acest eveniment a fost începutul unei perioade pline de nesiguranță. Propunem ca în cazul în care vom avea o nouă Constituție în acest stat, minoritățile naționale să fie definite ca factor constituant al acestui stat. Celor care ne suspectează, ca și doamna senator, de planuri ascunse, le spune că se înșală amarnic”, a mai spus el, cu referire la senatorul independent Diana Șoșoacă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceasta din urmă a venit cu replica pentru reprezentantul UDMR:

„Este inacceptabil. Să vă fie rușine! Este cea mai mare jignire! Rușine să vă fie, trădătorilor”, a spus, din sală, Diana Șoșoacă, în timp ce deputatul UDMR încă vorbea.

La scurt timp, pentru că nu au primit drept la replică, reprezentanții Partidului Alianța pentru Unirea Românilor au părăsit sala.

„Am părăsit sala de ședințe la sedința solemnă a Parlamentului pentru Ziua Națională și batjocorită de declarațiile șovine ale UDMR, ținuți în brațe de actuala coaliție.

Nu ni s-a dat cuvântul ca să dăm replica la mizeriile spuse!“, a scris liderul AUR George Simion.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE