duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEComunicat AUR: Sub guvernarea PSD-PNL-UDMR, statul român a devenit unul dintre marii...

Comunicat AUR: Sub guvernarea PSD-PNL-UDMR, statul român a devenit unul dintre marii profitori ai crizei prețurilor la energie

Într-un comunicat oferit presei, partidul AUR acuză statul român de faptul că, în această perioadă de criză energetică, a devenit unul dintre cei mai mari beneficiari de pe urma creșterii prețurilor la energie.

În comunicat se precizează faptul că statul român beneficiază de pe urma creșterii prețurilor la motorină, benzină și energie prin taxarea profiturilor companiilor care au monopolul asupra acestor resurse. Astfel, cu complicitatea statului român, multe dintre companiile străine din România fac profit pe spinarea românilor, un bun exemplu în acest sens fiind OMV,ale cărui profituri în primele 9 luni ale acestui an au crescut de 5 ori, ajungândla un profit de 9 miliarde de lei în toate aceste luni.

Comunicatul oficial al AUR poate fi consultat mai jos.

„AUR: Sub guvernarea PSD-PNL-UDMR, statul român a devenit unul dintre cei mai mari profitori ai crizei prețurilor la energie

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția că Guvernul Ciucă nu este interesat să rezolve cu adevărat problema prețurilor la benzină, motorină și energie electrică, întrucât de pe urma profiturilor companiilor din energie beneficiază și statul român, care a devenit unul dintre cei mai mari profitori ai crizei prețurilor la energie.

Luna trecută aflam că, în primele 9 luni, profitul OMV a crescut în țara noastră de peste 5 ori. În vreme ce OMV face profit de 9 miliarde de lei în 9 luni, românii tremură cu gândul la ziua de mâine.

Zilele acestea, aflăm că Hidroelectrica încheie primele nouă luni cu un profit de 3,5 miliarde lei, cu 37,4% mai mare decât anul trecut, deși a vândut cu un sfert mai puțină energie. La rândul său, Romgaz a raportat în primele nouă luni un profit net de 2,2 miliarde lei, dublu faţă de perioada similară din 2021, în timp ce cifra de afaceri s-a majorat de trei ori, la 10,8 miliarde lei.

De unde tot profitul acesta? Din majorarea prețurilor! Înțelege acum toată lumea de ce PSD, PNL și UDMR nu sunt interesate să rezolve cu adevărat problema prețurilor la benzină, motorină și energie electrică? Sunt prea multe interese la mijloc, iar de pe urma profiturilor companiilor din energie beneficiază și statul român, care a devenit unul dintre cei mai mari profitori ai crizei prețurilor la energie!

Avem luna și recordul în privința profiturilor companiilor din energie. În timp ce românii sărăcesc, statul se îmbogățește!

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor”

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE