ACTUALITATEVIDEO | Convoiul Libertății din SUA a plecat către Washington. Secretarul Apărării...

VIDEO | Convoiul Libertății din SUA a plecat către Washington. Secretarul Apărării Lloyd Austin a aprobat desfășurarea Gărzii Naționale în capitala Statelor Unite ale Americii

Sute de camionagii și susținători au plecat din sudul Californiei pe 23 februarie pentru o călătorie planificată să culmineze în zona Washington.

Grupul, numit Convoiul Poporului și inspirat de camionagiii canadieni care au atras atenția internațională, speră să convingă autoritățile să ușureze sau să retragă mandatele vaccinului COVID-19 și alte restricții impuse în timpul pandemiei.

Convoiul are cerințe specifice, inclusiv cerința către președintele Joe Biden să anuleze starea de urgență națională din cauza COVID-19. Biden a declarat pe 20 februarie că starea de urgență va fi prelungită după 1 martie din cauza unui „risc pentru sănătatea și siguranța publică”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Să facem cunoscut guvernului nostru că lucrează în slujba noastră”, a spus Brian Brase, unul dintre organizatorii convoiului, la un miting care a precedat plecarea, stârnind urale.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Oamenii pot cataloga acest protest oricum doresc, vor spune că reprezintă extremă dreaptă sau extremă stângă sau că este o problemă partizană. Dar nu este; este o problemă americană. Este o problemă mondială. Pentru șoferii de camion din întreaga lume. Acum este timpul vostru să vă ridicați. Acum este timpul tău să inițiați o renaștere a libertății”, a mai zis el.

Ruta planificată duce convoiul prin aproximativ 11 state, cu opriri în Arizona, Texas, Oklahoma, Missouri, Indiana, Ohio și Maryland.

Grupul lucrează cu forțele de ordine locale, de stat și naționale pentru toate opririle din călătoria lor planificată.

Convoiul plănuiește să sosească în zona Washington în seara zilei de 5 martie.

Autoritățile federale monitorizează convoiul, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, reporterilor de la Washington. Poliția de stat din Maryland și Virginia este în contact cu agențiile de aplicare a legii din Districtul Columbia și din SUA, inclusiv cu poliția de la Capitoliu din SUA. Secretarul Apărării Lloyd Austin a aprobat desfășurarea a sute de membri ai Gărzii Naționale pentru a putea face față convoiului.

Totodată, un alt convoi a plecat din Pennsylvania miercuri, fiind inițiat de proprietarul companiei Bob Bolus. Acesta a declarat pentru The Epoch Times că protestul său intenționează să închidă traficul pe Capital Beltway, principalul inel al Washingtonului. Compania a spus că manifestația nu are un calendar stabilit și vrea să se întâlnească cu Congresul SUA. „Vrem ca vocile noastre să fie auzite”, a spus el, conform The Epoch Times.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...