marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATERepublicanul Ron DeSantis, posibil candidat la președinție: Apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei...

Republicanul Ron DeSantis, posibil candidat la președinție: Apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei nu este un interes vital al SUA

Partidul Republican solicită de urgență oprirea escaladării conflictului din Ucraina, fapt care pune presiune pe Joe Biden și Partidul Democrat, informează Romaniatv.net.

După ce Donald Trump a luat atitudine cu privire la războiul din Ucraina,  acum Ron DeSantis, Guvernatorul Floridei, consideră că prioritățile Americii ar trebui să fie altele, nu conflictul dintre Putin și Zelenski.

„Apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei nu este un interes vital al SUA. În timp ce SUA are multe interese naționale vitale precum securizarea granițelor noastre, gestionarea crizei din cadrul armatei noastre, securitatea și independența energetică, controlul puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez, sunt implicate într-o dispută teritorială dintre Ucraina și Rusia care nu este un interes național vital”, a declarat politicianul american, citat de Politico.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ron DeSantis a transmis că pentru instituțiile americane, „pacea ar trebui să fie obiectivul”, nu amplificarea războiului. Acesta a avertizat că trimiterea de trupe în teritorii străine de conflict și expedierea de arme „ar risca să atragă SUA într-un conflict, un război fierbinte între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii”.

„Nu putem acorda prioritate intervenției într-un război străin în escaladare față de apărarea propriei nostre patrii, mai ales că zeci de mii de americani mor în fiecare an din cauza traficului de narcotice, din cauza graniței noastre deschise și arsenalul nostru de arme critice pentru propria noastră securitate ce se epuizează rapid”, a concluzionat politicianul.

Potrivit sursei citate, ultimele sondaje realizate în SUA arată că un candidat al Partidului Republican este favorit să câștige alegerile. Oamenii sunt nemulțumiți de Administrația Joe Biden și Kamala Harris. Deciziile lor au provocat revoltă în societate pe fondul crizei COVID, a implicării în războiul ruso-ucrainean, a inflației expozive, a promovării campaniilor LGBT+ și BLM.

Conform unui sondaj Reuters/Ipsos publicat în februarie, Donald Trump a primit sprijinul a 43% dintre republicanii înregistraţi, în timp ce 31% l-au susţinut pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, 7% pe Mike Pence, fostul vicepreședinte al lui Donald Trump şi doar 4% au preferat-o pe Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud şi ex-ambasador la ONU.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE