luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEVicepremierul Raluca Turcan, despre reclamarea petrecerilor: E ceva absolut firesc. Oamenii pot...

Vicepremierul Raluca Turcan, despre reclamarea petrecerilor: E ceva absolut firesc. Oamenii pot să sesizeze poliția

Vicepremierul Raluca Turcan îndeamnă oamenii să sesizeze poliţia în cazul în care vecinii organizează evenimente private cu participarea mai multor persoane decât permite legea, transmite Digi24.

Potrivit sursei citate, întrebată dacă este o soluţie ca, atunci când cineva se uită la vecinul peste gard şi vede că sunt mulţi oameni la petrecere, să sune la 112, Raluca Turcan a spus:

„ (…) E ceva absolut firesc. Până la urmă, noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze poliţia, Poliţia aplică legea şi dorinţa noastră este, făcând publice acest măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare”, a explicat Raluca Turcan.

Ea spune că amenzile nu reprezintă un scop în sine, dar ajută la creșterea gradului de conformare.

„Noi nu stăm acum să avem o satisfacţie personală din numărul de amenzi date. Pentru că nu acesta este scopul. Scopul este să prevenim răspândirea îmbolnăvirii cu acest virus, să creştem gradul de conformare. Dacă lumea nu se conformează şi nu înţeleg oamenii că, până la urmă, riscă să-şi omoare membri ai familiei, membri ai comunităţii, atunci trebuie să suporte şi rigorile legii”, a precizat Turcan.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate