ACTUALITATEVarujan Vosganian, despre situația din Shanghai: Mi-e teamă ca nu cumva șocul...

Varujan Vosganian, despre situația din Shanghai: Mi-e teamă ca nu cumva șocul pe care îl resimțim privind această sminteală orwelliană să nu fie, de fapt, un șoc al viitorului

Scriitorul Varujan Vosganian a comentat situația din Shanghai, acolo unde peste 20 de milioane de locuitori sunt închiși în case, sub supraveghere totală și copii despărțiți de părinți.

Fostul ministru al economiei afirmă că „totul arată ca o secvență din peliculele distopice”.

„Se pare că atunci când a evocat șocul viitorului, Alvin Töffler nu avea nici cea mai vagă idee despre natura lui și cât de monstruos poate fi.

Nu știu dacă sunteți, cât de cât, la curent cu ce se întâmplă, de trei săptămâni încoace, în Shanghai, cel mai populat oraș al Chinei (25 de milioane de locuitori). Orașul a intrat într-o izolare extinsă pe motiv de coronavirus, cea mai mare parte a populației este închisă în case, criza de alimente, de medicamente, depresiile sunt tot mai frecvente. Numărul de cazuri simptomatice este relativ mic, de 2-3000 mii pe zi, în plus, fiind vorba de varianta Omicron, simptomele sunt ușoare.

China a decretat Shanghai „zonă zero de COVID”. Totul arată ca o secvență din peliculele distopice: polițiști în combinezoane albe, pacienți lungiți de-a valma pe panouri de lemn sau într-un fel de isolete din carton, arătând ca niște sicrie, oameni care răcnesc de foame, animalele de companie lăsate de izbeliște după carantinarea forțată a proprietarilor, înghesuite în saci și duse la moarte, copii îmbrăcați în combinezoane, mânați spre dube, uși sigilate etc. etc.

Vă veți întreba, poate, cât de mare este pericolul, dacă populația e supusă acestui regim smintit de izolare. Iată cifrele: în Shanghai, de la izbucnirea, în martie, a focarului de COVID, primele trei decese au fost înregistrate ieri, 17 aprilie. E vorba de două femei în vârstă de 89, respectiv 91 de ani și de un bărbat de 91 de ani !!! Nici mai mult, nici mai puțin. Despre venerabilele victime se zice că, deși aveau serioase comorbidități, ar fi murit de COVID (unde am mai auzit asta?).

Mi-e teamă ca nu cumva șocul pe care îl resimțim privind această sminteală orwelliană să nu fie, de fapt, un șoc al viitorului”, a scris, pe Facebook, Varujan Vosganian.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Dl Vosganian a cazut intr-o cursa mediatica la fel ca multi oameni de buna credinta.Despre subiectul Shanghai vedem in monopolul absolut al mediei globaliste doar niste fotografii cu cyborgi covidisti costumati corespunzator intre care este strecurat un individ in costum care gesticuleaza.Aceasta imagine am vazut-o din nspe unghiuri .Cam atat ne livreaza oficinele de propaganda al Occidentului dintr-un oras cu o populatie mai mare decat a Romaniei.N-am auzit nimic ,nici un punct de vedere al autoritatior chineze,al presei de acolo ,macar un clip filmat la fata locului.Pute a manipulare ordinara.La domnul Vosganian avem alte pretentii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate