sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEDupă robotică și chimie, succes și la fizică: Elevii României a obținut...

După robotică și chimie, succes și la fizică: Elevii României a obținut 3 medalii de aur și 2 de argint la Olimpiada Internațională de Fizică

Delegația României a obținut trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată în Lituania, relevă Antena 3.

Medaliile de aur au fost obținute de Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Național “Tudor Vianu” din București) și George Cristian Ardeleanu (Liceul Internațional de Informatică din București).

Medaliile de argint au mers la Antonia-Alma Ghiță (Liceul Internațional de Informatică din București) și Ștefan Ștefănescu (Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești).

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Elevii au fost coordonați de către conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Fizică, care s-a desfășurat în perioada 17-24 iulie 2021, au participat elevi din 76 țări, țara organizatoare fiind Lituania.

Succesele elevilor români la fizică vin după reușite asemănătoare la chimie. De asemenea, elevii români au reușit o premieră mondială la robotică: au devenit primii non-americani care au câștigat Campionatul Mondial al acestei discipline.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate