sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATERezultate excepționale pentru delegația României la Olimpiada Internațională de Chimie: trei medalii...

Rezultate excepționale pentru delegația României la Olimpiada Internațională de Chimie: trei medalii de AUR și una de argint

Elevii români au obținut rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online, a anunțat academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021.

Conform acestuia, este cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani, iar meritul le revine, în principal, elevilor, scrie Edupedu.

Rezultatele elevilor români:

  • Mircea-Raul Bodrogean, Liceul Internațional de Informatică, București – aur (el a fost medaliat și la Olimpiada de acum 2 ani de la Paris și s-a clasificat primul, în acest an, la Olimpiada Mendeleev din Rusia, conform precizărilor făcute de Marius Andruh)
  • Tudor Lile, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad – aur
  • Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internațional de Informatică, București – aur
  • Ștefan Dimitriu, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov – argintȚine-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„A fost o olimpiadă grea, suntem fericiți că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanți, până la etapa internațională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor. Felicitări părinților care i-au crescut frumos. Pentru participarea în bune condiții a echipei noastre la olimpiada internațională, mulțumiri Academiei Române, prin noul program de sprijinire a tinerilor superdotați, și Universității din București, pentru condițiile excepționale asigurate copiilor pe perioada concursului”, a declarat Andruh pentru Edupedu.

Profesorul Andruh a precizat că ultima dată când echipa României – care prin tradiție are rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de chimie – a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii români au obținut tot 3 medalii de aur și 1 de argint.

Reamintim în context că elevii de liceu români au obținut locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică CRI 2021, desfășurat în SUA, la Chicago, în perioada 16 – 17 iulie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Felicit din toată inima pe elevi și pe îndrumătorii lor!
    Dumnezeu să vă dea sănătate și lumina înțelegerii Adevărului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate