duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEProf. Petrișor Peiu prezintă cifrele: România a plătit în străinătate 81,35 miliarde...

Prof. Petrișor Peiu prezintă cifrele: România a plătit în străinătate 81,35 miliarde de euro, în vreme ce străinii au plătit aici doar 71,2 miliarde de euro. Mulțumim Klaus și Florin!

În primele 9 luni ale anului, România a cheltuit în străinătate mai mult decât a primit, arată profesorul și economistul Petrișor Peiu, într-un articol din Gândul.

Mai precis, „noi am plătit în străinătate 81,35 miliarde de euro, în vreme ce străinii au plătit aici doar 71,2 miliarde de euro”. Datele vin din partea Băncii Naționale.

Petrișor Peiu susține că „creșterea conomică cu care se laudă Cîțu, vine, oameni buni, la pachet cu banii cheltuiți de românii sărăciți pentru bunăstarea chinezilor, a ungurilor, a polonezilor și a nemților, căci de la ei cumpărăm noi acele produse care ne trag în jos balanța comercială”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cea mai mare contribuție la această gaură din buzunarele națiunii a avut-o comerțul internațional de bunuri, care ne-a produs, doar în primele 8 luni ale anului, o pagubă de 14,37 miliarde de euro. Am exportat bunuri de 45,16 miliarde de euro și am importat în valoare de 59,53 miliarde de euro.

Frumos rezultat, n-am ce zice! Iată, deci, secretul, creșterii economice a guvernelor Iohannis: consumul produselor de import. Creșterea economică cu care se laudă Cîțu, vine, oameni buni, la pachet cu banii cheltuiți de românii sărăciți pentru bunăstarea chinezilor, a ungurilor, a polonezilor și a nemților, căci de la ei cumpărăm noi acele produse care ne trag în jos balanța comercială. Anul trecut, de exemplu, pe întreg anul, am avut un deficit al comerțului cu bunuri de 12 miliarde de euro. Deficit care este, deja, depășit cu 2 miliarde de euro în numai opt luni ale acestui an. Asta da, accelerare!

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Deficitul comerțului cu bunuri este „îndulcit” de excedentul de la servicii, 5,66 miliarde de euro, astfel încât, pe ansamblu, comerțul exterior ne aduce o pagubă de 8,7 miliarde de euro, cam 1,1 miliarde de euro pe lună. Cu 45% mai mult decât anul trecut. Keep ruling, Florinache! You are doing great!”, notează Peiu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În continuare, Petrișor Peiu arată că a crescut, foarte semnificativ și datoria externă.

„Acum să tragem o linie și să vedem cât ne-a ajutat gargara guvernelor Iohannis-Orban-Cîțu la toată trebușoara asta: Pe tot anul 2019, România a avut același deficit de cont curent (10 miliarde de euro) pe care l-a realizat anul acesta în doar 8 luni. Și aveam atunci o datorie externă de doar 106 miliarde de euro.

Atunci, țara avea o datorie externă totală de doar 106 miliarde de euro, acum avem 135 de miliarde de euro. Atunci datoria externă pe termen lung a guvernului era de 40 de miliarde de euro, acum a ajuns la 61 de miliarde de euro.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Așa că să le mai mulțumim odată generoșilor Klaus Iohannis și Florin Cîțu pentru că ne-au adus o datorie externă suplimentară de 29 de miliarde de euro (deocamdată!), plus o gaură anuală suplimentară de vreo 5 miliarde de euro (cam cu atât va crește deficitul de cont curent în ultimele patru luni din 2021). Să nu uităm faptul că guvernele liberale din 2020 și 2021 au crescut datoria externă guvernamentală cu 21 de miliarde de euro. În 21 de luni de mandat, câte 1 miliard de euro pe lună. Mulțumim, Klaus! Mulțumim, Florin!”, încheie fostul subsecretar de stat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Dacă ne vom lua vreodată slarta-n mâini această datorie oneroasă se șterge cu buretele. Cine cu sufletul curst dă bani cu cămată unuia ce-i folosește numai spre huzurul lui lăsîndu-și familia de izbeliște dar bună de plată?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE