Președintele SUA, Donald Trump, a fost înregistrat în timp ce discuta cu secretarul de stat al Georgiei, Brad Reffensperger, în timp ce actualul șef de la Casa Albă îl chestiona pe acesta din urmă pe tema neregularităților de la ultimele alegeri prezidențiale, informează Breitbart.
„Vreau doar să găsesc cele 11.780 de voturi, care este cu unul mai mult decât avem pentru că am câștigat statul”, a spus Trump.
Președintele a vorbit cu Raffensperger și cu avocatul său, Ryan Germany, prezentându-i datele care arată că a câștigat de fapt statul Georgia.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Șeful cabinetului de la Casa Albă, Mark Meadows, și avocata conservatoare Cleta Mitchell au fost, de asemenea, pe linia telefonică cu Trump, potrivit publicației.
„Am câștigat aceste alegeri în Georgia pe baza tuturor acestor lucruri și nu este nimic în neregulă în a spune asta Brad”, i-a spus Trump, susținând că numărul voturilor finale a fost scăzut de sute de mii de buletine.
Reacția președintelui Trump a fost să-l dea în judecată pe secretarul de Stat al Georgiei, Brad Reffensperger, atât la nivelul statului, cât și la nivel federal. Președintele Partidului Republican din Georgia, David Shafer, susține că discuția telefonică a fost înregistrată în secret și a fost o „discuție confidențială de reglementare a litigiilor” într-un caz care nu a fost încă soluționat. Asemenea discuții pentru soluționarea unor litigii sunt confidențiale in America, lucru stabilit atât de legea statelor, cat și de cea federală.
Shafer a acuzat și ziarul The Washington Post pentru publicarea înregistrării, spunând că a fost „editată masiv” și că este omisă partea din care reieșea că este o discuție pentru reglementarea litigiului. Reacția The Washington Post: „Este fals. Am publicat convorbirea integral, de la cap la coadă. Nu este nicio mențiune că ar fi fost confidențială. Niciuna”.
Duminică, președintele Trump a confirmat că a discutat cu oficialul din statul Georgia. ”Nu a vrut sau nu a putut să-mi răspundă la întrebări precum cele legate de „voturile pe sub masă”, de fraudare, de distrugerea buletinelor de vot, de alegătorii din alte state sau decedați. Nu avea habar!”, a scris Trump pe Twitter.
Reacția secretarului de Stat Raffensperger a venit tot pe Twitter: „Cu tot respectul, domnule președinte Trump: Nu este adevărat ce spuneți. Adevărul va ieși la iveală”. Și Reffensperger a confirmat că a avut această convorbire cu Trump, că i-a spus președintelui să caute eventuale voturi furate în alte state pentru a răsturna rezultatul alegerilor, pentru că în Georgia nu va găsi suficiente asemenea cazuri de fraudă.
The Washington Post sugerează că Trump a pus în acest fel presiune pe oficialul din Georgia, căutând să fraudeze alegerile în favoarea Partidului Republican.
Pe de altă parte, statul Georgia a fost în centrul unor acuzații de fraudă, inclusiv distrugerea unor loturi întregi de buletine de vot în favoarea lui Donald Trump.
Miza publicării acestei convorbiri, acum, o reprezintă alegerile decisive pentru Senat ce vor avea loc pe 5 ianuarie. alegeri care-i pot aduce Partidului Democrat majoritatea și în camera superioară a Congresului. Acum, democrații au 46 de senatori (din totalul de 100), la care se adaugă independenții Bernie Sanders și Angus King. O victorie în Georgia le-ar mai aduce două mandate. În situație de egalitate – 50-50 -, votul care va face diferența este cel al președintelui Senatului, nimeni altul decât vicepreședintele SUA, care va fi Kamala Harris. Pierderea controlului Senatului le-ar lua republicanilor ultima pârghie de influențare a politicii SUA, în special a celei externe.