miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEVaclav Klaus, ex-președinte al Cehiei, spune că „nu Rusia, ci Occidentul poartă...

Vaclav Klaus, ex-președinte al Cehiei, spune că „nu Rusia, ci Occidentul poartă responsabilitatea pentru inflația din Europa“: Economia Uniunii Europene va înceta să mai funcționeze

Fostul președinte ceh, Vaclav Klaus, a declarat că Occidentul, nu Rusia poartă responsabilitatea pentru creșterea galopantă a inflației și a prețurilor la energie în Cehia și în alte țări ale Europei, informează TASS cu referire la publicația Seznam Zpravy.

Potrivit spuselor sale, Occidentul poartă singur responsabilitatea pentru inflația gigantică și pentru creșterea prețurilor la energie, scrie Gazeta.ru.

”Asta a apărut din vina lor, din vina Occidentului, a Europei înseși. O problemă care a apărut cu mult înainte de 24 februarie, cu mult înainte de invazia rusă în Ucraina. Războiul Rusiei nu a venit decât să completeze acest proces economic negativ, a cărui esență este cu totul alta”, este de părere Klaus, citat de vestidinrusia.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit spuselor sale, ”salturile șoc de preț la resursele energetice livrate de Rusia în UE s-au întâmplat încă dinainte de 24 februarie”.

Klaus a adăugat că, dacă Uniunea Europeană se debarasează de dependența energetică față de Rusia, economia Europei va înceta să mai funcționeze.

Printre altele, menționează Gazeta.ru, în Europa au început tăierile de curent. Prima țară unde autoritățile au luat o astfel de decizie este republica autoproclamată Kosovo, conform Știripesurse.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate