duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATENicolae Noica, despre tezaurul Bibliotecii Academiei Române: Sunt 10.000 de monede de...

Nicolae Noica, despre tezaurul Bibliotecii Academiei Române: Sunt 10.000 de monede de aur, caietele lui Eminescu, manuscrise vechi, Biblii. Avem un tezaur formidabil!

La Biblioteca Academiei Române există un tezaur formidabil, fie că vorbim de monedele de aur de aici, caietele lui Eminescu sau vechi manuscrise, a declarat, într-un interviu acordat postului AlephNews, Nicolae Noica, directorul Bibliotecii.

„La Biblioteca Academiei sunt aproape 10.000 de monede de aur, de o valoare inestimabilă. Sunt manuscrise vechi, caietele lui Eminescu originale, Biblii. De la donatori.

Avem un tezaur formidabil. Mi s-a atras atenția că Ceaușescu, la sfatul unor oameni mai citiți, ca Ștefan Andrei, a spus să facă o evaluare ca atunci când fac un împrumut să gireze cu bunurile. Pecetea de domnitor a lui Ștefan cel Mare, este ceva extraordinar. (…)

Ați văzut tineri la bibliotecă? Nu prea ați văzut. Păi aici este marea problemă. Noi trebuie să aducem aici studenți, asistenți tineri de la facultate. Am hotărât ca sala unde era vestiarul să fie sală pentru studenți și cadrele tinere, pentru că datoria noastră este să le arătăm lor ceea ce avem.

Nu tineretul e vinovat că nu știe, noi ăștia mai vârstnici suntem datori să le spunem și să le arătăm”, a spus Nicolae Noica.

Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei Române și fost ministru al lucrărilor publice, este nepotului filosofului Constantin Noica.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE