ACTUALITATENicolae Noica, despre tezaurul Bibliotecii Academiei Române: Sunt 10.000 de monede de...

Nicolae Noica, despre tezaurul Bibliotecii Academiei Române: Sunt 10.000 de monede de aur, caietele lui Eminescu, manuscrise vechi, Biblii. Avem un tezaur formidabil!

La Biblioteca Academiei Române există un tezaur formidabil, fie că vorbim de monedele de aur de aici, caietele lui Eminescu sau vechi manuscrise, a declarat, într-un interviu acordat postului AlephNews, Nicolae Noica, directorul Bibliotecii.

„La Biblioteca Academiei sunt aproape 10.000 de monede de aur, de o valoare inestimabilă. Sunt manuscrise vechi, caietele lui Eminescu originale, Biblii. De la donatori.

Avem un tezaur formidabil. Mi s-a atras atenția că Ceaușescu, la sfatul unor oameni mai citiți, ca Ștefan Andrei, a spus să facă o evaluare ca atunci când fac un împrumut să gireze cu bunurile. Pecetea de domnitor a lui Ștefan cel Mare, este ceva extraordinar. (…)

Ați văzut tineri la bibliotecă? Nu prea ați văzut. Păi aici este marea problemă. Noi trebuie să aducem aici studenți, asistenți tineri de la facultate. Am hotărât ca sala unde era vestiarul să fie sală pentru studenți și cadrele tinere, pentru că datoria noastră este să le arătăm lor ceea ce avem.

Nu tineretul e vinovat că nu știe, noi ăștia mai vârstnici suntem datori să le spunem și să le arătăm”, a spus Nicolae Noica.

Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei Române și fost ministru al lucrărilor publice, este nepotului filosofului Constantin Noica.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...