Președintele României, Klaus Iohannis, nu va participa la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național, care va avea loc în București, dar și în alte orașe din țară.
Ca și cu alte ocazii, Comandantul Suprem al Armatei Române, evită participarea fizică la un eveniment dedicat istoriei și simbolurilor naționale.
În anii Centenarului, 2017-2018, Klaus Iohannis a fost prezent doar la câteva dintre evenimentele organizate de către autorități, între care cele de la locurile marilor bătălii de la Mărăști sau Mărășești.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
La aniversarea Centenarului Bătăliei de la Oituz, președintele Iohannis a preferat să trimită un mesaj prin consilierul său, Constantin Dudu Ionescu.
Cu doar câteva zile înainte, Iohannis se prezentase la întâlnirea sașilor din Transilvania. Acolo, le-a reamintit acestora că Transilvania (?!) este țara lor.
De asemenea, Klaus Iohannis a refuzat invitația de a fi prezent la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, edificiu ridicat în memoria eroilor care și-au dat viața pentru întregirea și libertatea țării. Sfințirea Catedralei Naționale s-a produs pe 25 noiembrie 2018, fiind dedicată Centenarului Marii Uniri.
În mandatul său, președintele Iohannis nu a organizat nicio manifestare dedicată Zilei Independenței României.
Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Iată mesajul trimis de Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Imnului Național:
Sărbătorim astăzi, 29 iulie, Ziua Imnului Național, moment cu puternice semnificații pentru toți românii.
Imnul Național al României – „Deșteaptă-te române!” – este unul dintre simbolurile care definesc tradiția, istoria și credințele națiunii noastre și reprezintă o expresie a redeșteptării naționale, a mândriei și a patriotismului, a libertății și a unității neamului românesc.
Versurile lui Andrei Mureșanu au căpătat în timp o încărcătură emoțională aparte și au insuflat demnitate, patriotism și curaj unor întregi generații în ultimii 173 de ani.
Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identității naționale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independență, Marea Unire de la 1918, cele două conflagrații mondiale și revolta anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987.
Intonarea sa spontană în timpul Revoluției Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate și libertate, și a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Național al României.
Este datoria noastră să-i onorăm pe toți înaintașii care s-au sacrificat pentru realizarea unității și păstrarea identității și demnității naționale și să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român.
Dragi români, să rămânem uniți în jurul simbolurilor naționale și să transmitem generațiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, așa cum sunt surprinse în „Deșteaptă-te române!”.
La mulți ani Imnului Național!
La mulți ani, România!
Probabil da meditatii sa mai faca rost de bani. Saracu, il plang de mila.
Da, omul e strangator
ESTE LA “MIAMI-IN-BICI” LA “PLAJEEEEEEE”. LAAAAA MAAAREEE, LA SOOOAAAREEE CU TZATZELEEE GOALEEEE – adica fara gonfleuri, au naturel….