duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEGermania culege „roadele“ prieteniei cu Rusia | „Vom pierde prosperitatea pe care...

Germania culege „roadele“ prieteniei cu Rusia | „Vom pierde prosperitatea pe care am avut-o ani de zile” / „Ne confruntăm cu cea mai mare criză pe care a avut-o vreodată țara”, spune președintele Patronatelor Germane

Germania se confruntă cu o criză fără precedent din cauza unei potențiale reduceri de gaze rusești care va șterge prosperitatea cu care germanii s-au obișnuit, a avertizat Rainer Dulger, șeful Confederației Patronatelor Germane.

„Ne confruntăm cu cea mai mare criză pe care a avut-o vreodată țara. Trebuie să fim sinceri și să spunem: În primul rând, vom pierde prosperitatea pe care o avem de ani de zile”, a declarat Dulger, pentru Süddeutsche Zeitung, cu privire la consecințele unei penurii de gaze pentru toată lumea.

În timp ce mulți solicită mai multă intervenție guvernamentală pentru a sprijini economia germană, Dulger susține că, în general, cu cât sunt mai puține intervenții, cu atât mai bine. El spune că atunci când vine vorba de economie, afacerile private se descurcă întotdeauna mai bine decât guvernul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu toate acestea, el crede că anumite măsuri trebuie implementate pentru a oferi sprijin persoanelor aflate în situații economice din ce în ce mai stresate.

„Mai multe câștiguri nete din suma brută trebuie să ajungă acum în contul fiecărui cetățean”, a susținut el, subliniind importanța de a nu reduce venitul net al cetățenilor și de a asigura redistribuirea echitabilă a profiturilor generate în timpul crizei.

Dulger nu este singurul care avertizează asupra unei crize în Germania. Ministrul Economiei, Robert Habeck, avertiza, de curând, că va avea loc o „iarnă catastrofală” din cauza temerilor de reducere a gazelor din Rusia.

Potrivit acestuia, Germania se va confrunta cu un „test crucial cu care nu ne-am confruntat de mult timp”.

Alți experți prevăd falimentele în masă, inflație și raționalizarea energiei care vor trimite „unde de șoc” în economia germană.

Asociația de afaceri din Bavaria (VBW) a avertizat că până la 5,6 milioane de locuri de muncă în Germania ar putea fi pierdute în cazul unei opriri a furnizării de gaze din Rusia.

Conform calculelor asociației, un boicot german al gazelor rusești ar putea reduce și producția economică a țării cu 12,7%, abandonarea imediată a materiei prime lovind în mod deosebit industriile sticlei, fierului și oțelului. Pierderile în aceste sectoare ar fi de aproape 50%.

Dulger vede cauza semnificativă a situației actuale ca fiind lipsa capacității de a fi autosuficient. Prea mult timp, Germania a ignorat ceva despre care fostul cancelar german Helmut Schmidt a avertizat în anii 1970.

Când au început livrările de gaz către Rusia, Schmidt a spus: „Putem face asta, dar nu trebuie să depindem de gazul rusesc mai mult de 30%”, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Îmi vine tare greu să le mai iau ăstora îngrijorarea în serios, ca și cum ar fi de bună credință. Mai degrabă aduce a sare pe rană, spre demoralizare, ca parte a unui plan bine pus la punct, în cârdâșie cu toții.
    Cam ce hal de nesimțire e să spui că preferi cât mai puține intervenții guvernamentale, în special după toată mizeria pandemiei și a vaccinării, și că privatul se descurcă mai bine decât Guvernul, când nici nu privatul a decis să fie dependentă țara de gazul rusesc și nici tu, teoretic mai deștept decât masele care-și văd doar interesul propriu imediat, nu te-ai opus, ba dimpotrivă? La ce mai ești tu bun atunci? Până și Trump le tot spunea ăstora din 2018, inclusiv la summitul NATO în contextul Nord Stream 2, că vor ajunge mult prea șantajabili și captivi de-a dreptul, mai ales când se știa deja năravul Rusiei. Și ei mustăceau superior și rânjeau ca proștii.

    Pământul văd că-i mai rabdă, nu știu nemții cum o fac. M-apucă pe mine, de-aici, bâțul când mă gândesc. Deși probabil s-a avut bine grijă să fie ținuți tare din scurt cu rușinea trecutului, până și din inerție de toți idioții utili care orice comparație o fac cu nazismul. Doar n-o să se riște să surpe iar temelia împrumutului și dependenței globale. Ăilalți văd că-și vâd liniștiți de treabă, fâlfâind aceleași steaguri roșii fără vreo greață. Ei au voie. Vai de noi dacă n-o să mai învie iar vreo contrareacție cu vână, că doar cu retorica civilizată am și ajuns în punctul ăsta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate