marți, mai 21, 2024
EDUCAȚIEUSR Tineret atacă din nou Biserica pentru că a „îndrăznit” să se...

USR Tineret atacă din nou Biserica pentru că a „îndrăznit” să se opună educației sexuale în școli: Manipulați, ca de obicei, apelând la frica și lipsa de cunoaștere a oamenilor

USR Tineret a reacționat agresiv la poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române referitoare la educația sexuală în școli. Patriarhia Română și-a asumat opoziția față de introducerea oricărei ideologii în învățământ, inclusiv a educației sexuale propuse astăzi, pentru a menține inocența vitală a copiilor.

Tinerii din USR vorbesc fără respect față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, spunând că acesta contribuie la „menținerea stării actuale dezastruoase” a copiilor.

„Prin faptul că afirmați că: „E o minciună că lipsa orelor de educație sexuală a dus la numărul mare de mame minore.” – contribuiți indirect la menținerea stării actuale dezastruoase, în care copiii nu știu nici când sunt agresați, nici când sunt agresori, la rândul lor! Școala noastră „formează” cetățeni care au o viziune confuză asupra a ceea ce înseamnă consimțământul și respectul față de integritatea corporală și psihică a celorlalți. Cu toate astea, puneți conștient umărul la fragilizarea fibrei morale a tinerilor și-așa lipsiți de busolă, uitați de un sistem care își calculează mișcările în funcție de voturi și bani.”, scrie pe pagina USR Tineret.

În continuare, aceștia atacă fiecare argument adus la Patriarhie, acuzându-l pe PF Daniel de ignoranță, de semidoctism și de minciună.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Educația sexuală este un atentat asupra inocenței copiilor.” – Apelați cu perfidie la imagini și structuri lingvistice cu impact puternic asupra părinților, inducându-le ideea că educația sexuală e primul pas în drumul spre hipersexualizare. Numai că peste tot unde a fost predată obligatoriu, educația sexuală a fost corelată cu reducerea activității sexuale în rândul adolescenților. Adolescenții nu numai că își încep viața sexuală mai târziu, sexul nemaireprezentând „fructul interzis”, dar aceștia au mai puțini parteneri și evită practicile sexuale riscante. Îi mințiți pe părinți cu privire la rolul și structura materiei de educație sexuală, apoi vă erijați în unicii apărători ai dreptului lor „absolut” de a decide cu privire la educația copiilor. Inocența de care vorbiți este de fapt ignoranță, rezistență nedocumentată, teoretic și empiric nejustificată, o lipsă de educație adecvată într-un ciclu neîntrerupt de sărăcie, conspirații, taboo-uri, frică și ipocrizie.”, continuă în postarea celor de la USR Tineret.

Tineretul USR acuză Biserica că „manipulează, ca de obicei, apelând la frica și la lipsa de cunoaștere a oamenilor”, menționând că Biserica nu ar cunoaște modul în care se predă educația sexuală în țări europene precum Franța sau Danemarca.

Totuși, situația stă cu totul altfel – atât în Franța și Danemarca, cât și în Portugalia, unde educația sexuală începe de la 4-6 ani, se studiază întocmai despre ce avertizează Biserica că este nociv pentru copii – lecții despre mișcarea LGBT și „identitate de gen”; în schimb nu se predau noțiuni de bază de anatomie, legate de schimbările de la pubertate și așa mai departe.

„Patriarhia Română, dar și celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor școlare de orice tip de ideologie, precum «recomandările» ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa și BzgA.” , spune instituția care insistă ca în școli să se predea, ca normă de adevăr universal, ideea imoralității sexului în afara căsătoriei, a inacceptabilității mijloacelor contraceptive și de planificare familială, a intoleranței față de persoanele cu orientare sexuală diferită. De 30 de ani, clerul a intervenit nestăvilit în formarea programelor școlare prin impunerea propriei viziuni ideologice, iar astăzi se comportă ca și cum orice abatere de la principiile stricte enunțate de ei reprezintă „ideologie”.

Totodată, afirmația de mai sus dovedește că sunteti conștienți că educația sexuală nu are niciun conținut dacă nu este specificată printr-o programă școlară. Ba chiar dați un exemplu de cum nu ar trebui să arate o astfel de programă școlară, referindu-vă la documentul OMS, document întocmit cu aportul experților, a medicilor generaliști și infecțiologi, psihologici clinici, pediatri, specialiști în sănătate publică.

În regulă, o instituție a propus o programă pentru educația sexuală și nu vă convine. Înseamnă că ne luăm jucăriile și plecăm? Mințind părinții că educația sexuală înseamnă strict ceea ce se propune într-un document al unei instituții? Ați analizat programa școlară în Franța, Germania sau Danemarca? Aceea nu mai este educație sexuală? Vă legați de faptul că în alte state educația sexuală este organizată în cadrul altor discipline școlare. Pentru acest detaliu tehnic, de implementare, faceți atâta tam-tam? Doar vă folosiți de sincopele discuției publice și de nepriceperea oficialităților de a explica ce se înțelege prin educație sexuală. Manipulați, ca de obicei. Apelând la frica și lipsa de cunoaștere a oamenilor.”, scrie USR Tineret.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În încheiere, tinerii progresiști mai aduc o calomnie la adresa Patriarhului, folosind termenul de „cuvintele țesute cu ură și ață albă”, când se referă la cuvintele Preafericitului.

„Părinții trebuie să decidă privind educația copilului lor, iar statul nu are dreptul să impună un model ideologic în educația copiilor, peste acordul și convingerile acestora.” – În acest caz vă rugăm să nu îi mai învățăm pe copii nici literatură, istorie ori biologie, mai ales să nu le mai băgăm pe gât informații și competențe ce țin de economie și antreprenoriat. Oportunitatea de a studia aceste lucruri ține de ideologie – ce valori preferăm și cum ne dorim să fie cetățenii noștri. O alegere neutră ideologic nu există. Fiecare poziție adoptată de BOR, precum și cea adoptată de alți actori sociali și politici, reflectă o anumită viziune ideologică asupra lumii. Iar ideologia dumneavoastră în niciun caz nu se poate impune într-o manieră meschină, încercând s-o ascundeți sub poleiala ideii de adevăr absolut. Oricât ați poza în vocea unei rațiuni atemporale, rămâneți unul dintre mulții actori ideologici care participă la dezbaterea publică din societatea democratică de care ne bucurăm în România. Nu vă mai puteți erija în deținători ai adevărului laic suprem, căci nu sunteți – iar puterea și influența de care vă bucurați nu se poate exercita decât în limitele date de Constituție, de dreptul internațional la care România este parte și de principiile fundamentale ale pluralismului liberal-democratic.

Sperăm doar că oamenii vor vedea dincolo de cuvintele țesute cu ură și ață albă și că își vor îndrepta privirea spre fețe bisericești care poartă în suflet valori creștine autentice. Nu interese de clică.”, conchid tinerii din USR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. Amaratii astia de “tineri usr” nu au si ei parinti sa-i cheme la instructaj? Probabil ca nu , daca nu au un minim de educatie umana, macar cinci ani de acasa!

 2. Uniunea satanistă din Romania își arată ghiarele și colții in fiecare zi;zilnic vin cu propuneri împotriva poporului român,ei cred că fac bine că preiau comenzile sorosite și le execută la milimetru fără să le mai filtreze.la învestitură au refuzat să depună jurământul de credință față de poporul român,cu mana pe Biblie ,pentru că ei sunt ai satanei.celor care i-au votat pe acești monștri le dorim ,,numai de bine”.

 3. Drogații lu soros la datorie. mai sînt și analfabeți USR tineret ăstia da ei au “mesaje”. USR a refuzat mărirea alocațiilor copiilor dau rateurile astea tinere îi dau cu ideologia. Ignorați-i. Sunt nimicuri

 4. Usereuplus isi arata adevarata fata. Acea a satanei care vrea sa distruga specia vizand copii. Intotdeauna copii trebuie protejati pana sunt suficient de maturi sa discearna. De ce nu ii lasa sa voteze de la 7 ani sau 10 ani? Sau useristi sunt complexati ca nu au aparut in viata din parinti superscoliti in probleme sexuale? Se gandesc oare ca ar fi avut abilitati suplimentare daca parintii lor ar fi avut studii sexologice?

 5. Nu lipsa educației sexuală distruge tinerii

  ci alcoolul, drogurile țigările și sexul iresponsabil incununat cu avorturi considerate coool – toate fiind marca USR tineret, partidul bețivilor, hippsterilor care fumează iarbă și al sexualității iresponsabile care degenerează in avorturi.

  Etica Bisericii previne și herpesul HPV, boala useriștilor transmisă in promiscuitate din cluburi, etica Bisericii previne și drogurile pe care Untoldul userist le incurajează șmekerește deși duce tineri in mormânt sau la urgențe.

  Etica Bisericii e suficientă pentru ca tinerii să prevină tragedii. Experiența Angliei arată că educația sexuală a dus la sexualizarea generației, la explozia avorturilor și a hărțuielilor sexuale. Că nu e suficient să le zici chestii cognitive, problema sexualității iresponsabile este problemă de morală că fix Useriștii sunt ăia care mai vor sex neprotejat să se bucure de viață fără consecințe.

  dacă apar consecințe nedorite – adică un copil făcut sub influența drogurilor cu o persoană necunoscută de la Untold, asta e, scoti 1000 de euro și dai la medicul rezident care face sâmbăta avorturi să iși scoată și el bani pentru drogurile care ii umple viața hedonistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE