duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEComisia Europeană nu a renunțat la pedepsirea Ungariei. Va informa oficial Guvernul...

Comisia Europeană nu a renunțat la pedepsirea Ungariei. Va informa oficial Guvernul de la Budapesta că îi va retrage fondurile europene

Tensiunile dintre Ungaria și Comisia Europeană(CE) se adâncesc. Miercuri, 27 aprilie, Guvernul de la Budapesta va fi informat în mod oficial că a început procedura de suspendare a fondurilor destinante Ungariei, din cauza „problemelor interne”, informează publicația maghiară Nepszava.

Mai exact, procedura de sancționare a Ungariei, demarată de oficialii de la Bruxelles, durează 6-9 luni, iar în această perioadă statul maghiar nu primește fondurile europene pentru demararea proiectelor. Politicienilor de la Budapesta, în special, premierului Viktor Orban, li se aduc acuze de „corupție” .

De asemenea, reprezentanții Comisiei Europene pun că Ungaria ar fi încălcat dreptul la liberă exprimare și independența Justiției.

Ungaria nu a primit fondurile cerute prin Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR) din aceleași motive de „politică internă defectuoasă”, notează sursa precizată.

În ultima perioadă, premierul Viktor Orban a intrat în „dizgrația” oficialilor europeni, pentru măsurile conservatoare pe care le-a adoptat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, Ungaria a fost aspru criticată pentru faptul că a rămas neutră în războiul dintre Rusia și Ucraina.  Premierul Viktor Orban nu este văzut cu ochi buni de grupul Visegrad 4, format din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria.

Reprezentanții Poloniei susțin că sunt „indignați”, deoarece Ungaria s-a opus sancțiunilor economice împotriva Rusiei, după invazia Ucrainei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

După informarea oficială a Comisiei Europene, sacțiunea Ungariei va fi decisă definitiv de Consiliul Uniunii Europene. Acesta se va pronunța cu privire la „încălcarea statului de drept” de către Ungaria. Dacă sancțiunea va fi finală, Ungaria riscă nu doar suspendarea fondurilor europene, ci și excluderea din Uniunea Europeană.

 

 

 

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate