ACTUALITATEUSR îl propune pe Cristi Danileț la Curtea Constituțională, exclus din magistratură...

USR îl propune pe Cristi Danileț la Curtea Constituțională, exclus din magistratură | Pe lista candidaților a apărut și avocatul Péter Eckstein-Kovács

Uniunea Salvați România(USR) îl propune pe Cristi Danileț  pentru un post de judecător la Curtea Constituțională(CCR), informează dcnews.ro.

El a fost exclus din magistratură, la sfârșitul anului 2021, pentru „fapte care aduc atingere gravă” sistemului de Justiție, prin postarea unor aspecte din viața privată pe TikTok, transmite Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia de excludere a fost atacată în instanță de Danileț, fără sorți de izbândă. Tot pe lista USR mai apare „candidat” favorit pentru CCR și avocatul avocatul Péter Eckstein-Kovács.

În opinia celor de la USR, cei doi sunt „profesioniști, independenți, proeuropeni”.

„Cristi Danileț, judecătorul după care a plagiat Bogdan Licu (propunerea PSD pentru CCR), a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze și să timoreze justiția”, s-au exprimat pe Facebook, reprezentanții USR, potrivit sursei citate.

În ceea ce îl privește pe avocatul Péter Eckstein-Kovács, oficialii USR îl laudă că a demisionat din UDMR, nemulțumit fiind de sprijinul pe care îl oferea această formațiune politică PSD și ALDE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media. 

Fostul magistrat Cristi Danileț a salutat imediat propunerea și a postat o imagine sugestivă pe Facebook, imediat după anunțul celor de la USR.

„E îmbucurător! Membrul CCR nu este si nu trebuie să fie al unui partid. Cu toată susținerea politică pentru numire, cel ajuns acolo va fi independent. În ce mă privește, am fost independent toată viața. Și așa vreau să rămân,” a scris Danileț pe contul personal de Facebook.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Partidele politice fac propuneri pentru numirea a trei judecători la CCR, deoarece în luna iunie ac expiră trei dintre mandate: Valer Dorneanu (preşedintele CCR), numit în anul 2013 de Camera Deputaţilor, cu sprijinul PSD; Mona Pivniceru, numită în 2013 de Camera Deputaţilor, cu sprijinul PNL; fostul şef al DNA Daniel Morar, propus în 2013 de fostul preşedinte Traian Băsescu, din partea Preşedinţiei.

Celelalte partide politice „defilează” pentru aceste posturi de judecător la CCR cu alte nume „grele”, precum: prim-adjunctul PICCJ Bogdan Licu, senatorul PSD Robert Cazanciuc, senatoarele PNL Alina Gorghiu sau Iulia Scântei, ministrul Justiției,  Cătălin Predoiu, notează luju.ro.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate