ACTUALITATECurtea Constituțională a decis: copiii nu au voie să se joace în...

Curtea Constituțională a decis: copiii nu au voie să se joace în curtea școlii în afara orelor de program

Judecătorii de la Curtea Constituțională(CCR) au decis că elevii nu se pot juca în curțile școlilor, dacă sunt în afara orelor de program. Mai exact, au declarat neconstituțională legea care permitea elevilor să se folosească în mod gratuit de terenurile de sport din cadrul unităților de învătământ, chiar și atunci când nu au program, informează G4media.

Reprezentanții USR, cei care au inițiat această lege, spun că vor redepune proiectul, deoarece este în beneficiul tuturor copiilor. În opinia lor, mediul de joacă este mult mai sigur într-o unitate de învățământ, decât pe stradă sau în alte spații închise.

„Nicolae Ciucă a învins. Suferă milioane de copii. Dar pentru el nu contează asta. CCR a declarat neconstituţională legea USR care deschide curţile şcolilor şi oferă copiilor şansa de a se juca într-un mediu sigur. Deşi proiectul a fost votat de toate partidele, premierul Nicolae Ciucă a atacat legea la CCR. De ce a făcut asta? De ce ai vrea să vezi în continuare copiii jucându-se printre maşini, în locuri periculoase, nu în spaţiile amenajate din şcoli care stau închise?”, s-a exprimat pe Facebook, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Guvernul Ciucă a atacat la CCR acest proiect de lege pentru „exprimări neclare”, iar judecătorii au admis cererea, deoarece orice exprimare din lege care lasă loc de interpretări se consideră neconstituțională.

În ceea ce privește sportul în România, în cazul copiilor, datele nu sunt îmbucurătoare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit sportexclusiv.ro, elevii de gimnaziu au maximum două ore de sport pe săptămână, iar cei de la liceu una singură, de cele mai multe ori, spre finalul programului. Organizația Mondială a Sănătății(OMS) menționează că, în România unul din patru copii este obez sau supraponderal din cauza lipsei de mișcare.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Mai zice careva ca e mandru ca este Roman?
    Mai bine inchiriem salile de sport si terenuriile scolii inafara programelor scolare pentru venituri proprii.
    “Stati in casa aratatile ca va pasa.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...