luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEUngaria critică „prostia” suedeză după ce arderea Coranului a pus în pericol...

Ungaria critică „prostia” suedeză după ce arderea Coranului a pus în pericol discuțiile de aderare la NATO

Suedia nu a luat o decizie bună atunci când a permis unui politician danez să ardă o copie a Coranului într-o demonstrație desfășurată în public în fața ambasadei Turciei la Stockholm luna trecută, a declarat marți ministrul maghiar de externe Péter Szijjártó, informează Rmx.news.

Vorbind alături de omologul său turc Mevlüt Çavuşoğlu, care a fost la Budapesta săptămâna aceasta pentru a se întâlni cu oficiali guvernamentali maghiari, Szijjártó a spus că arderea unei cărți sfinte de altă credință este „inacceptabilă”. El a mai spus că decizia guvernului suedez de a apărara această cascadorie provocatoare a fost o „prostie”.

„Dacă o țară vrea să se alăture NATO și încearcă să câștige sprijinul Turciei, atunci poate că ar trebui să se comporte puțin mai atent”, a spus el reporterilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Arderea cărții de către politicianul danez, Rasmus Paludan, a declanșat o confruntare diplomatică între Stockholm și Ankara, aceasta din urmă anulând în consecință discuțiile de aderare la NATO.

Au avut loc demonstrații în masă în întreaga lume islamică, inclusiv la Istanbul, unde protestatarii furioși au ars steaguri suedeze și au cerut pedeapsă.

Duminică, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat reporterilor că guvernul său va lua decizii separate cu privire la cererile de aderare ale Finlandei și Suediei la NATO, sugerând că ar putea da undă verde Finlandei să se alăture alianței de apărare și va continua să se opună aderării Suediei.

Ministrul de externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a dublat sugestia luni, spunând reporterilor: „Cred că ar fi corect să facem distincția între o țară problematică și o țară mai puțin problematică”.

În ciuda incidentului, Ungaria rămâne hotărâtă să vadă că ambele țări se alătură alianței de apărare.

„Avem un punct de vedere clar. Susținem extinderea NATO”, a spus Szijjártó.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate