ACTUALITATEPremierul Orban, către ministrul Vela: Creșteți efectivele de polițiști în civil. Direcţionați...

Premierul Orban, către ministrul Vela: Creșteți efectivele de polițiști în civil. Direcţionați controalele în funcţie de sesizările primite de la cetățenii care semnalează încălcarea regulilor

Premierul Ludovic Orban, i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să crească efectivele de polițiști în civil și să direcționeze controalele în funcție de reclamațiile primite de la cetățeni în legătură cu încălcări ale restricțiilor.

Solicitarea premierului a venit ca reacție la intervenția Avocatului Poporului în ceea ce privește polițiștii în civil.

„Daţi-i un răspuns potrivit Avocatului Poporului”, i-a spus Orban ministrului Vela, joi, în sedința de Guvern, transmite News.ro.

„Am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii care ne-au fost raportate în care se strigă «şase» la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă cum sunt situaţiile ele în realitate. De asemenea, Tel Verde să îl operaţionalizaţi şi să îl popularizaţi, astfel încât să putem să direcţionăm controalele în funcţie de semnalele primite de la cei care au o participare civică în semnalarea încălcării regulilor de protecţie a sănătăţii”, a spus Orban, la începutul întrunirii de joi a Guvernului, potrivit sursei citate.

Reamintim că Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a solicitat, joi, ministrului de Interne, Marcel Vela, să comunice actul normativ în baza căruia polițiștii pot patrula în civil pentru a aplica amenzi celor care nu respectă distanțarea socială și nu poartă mască.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...