ACTUALITATEPremierul Orban, către ministrul Vela: Creșteți efectivele de polițiști în civil. Direcţionați...

Premierul Orban, către ministrul Vela: Creșteți efectivele de polițiști în civil. Direcţionați controalele în funcţie de sesizările primite de la cetățenii care semnalează încălcarea regulilor

Premierul Ludovic Orban, i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să crească efectivele de polițiști în civil și să direcționeze controalele în funcție de reclamațiile primite de la cetățeni în legătură cu încălcări ale restricțiilor.

Solicitarea premierului a venit ca reacție la intervenția Avocatului Poporului în ceea ce privește polițiștii în civil.

„Daţi-i un răspuns potrivit Avocatului Poporului”, i-a spus Orban ministrului Vela, joi, în sedința de Guvern, transmite News.ro.

„Am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii care ne-au fost raportate în care se strigă «şase» la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă cum sunt situaţiile ele în realitate. De asemenea, Tel Verde să îl operaţionalizaţi şi să îl popularizaţi, astfel încât să putem să direcţionăm controalele în funcţie de semnalele primite de la cei care au o participare civică în semnalarea încălcării regulilor de protecţie a sănătăţii”, a spus Orban, la începutul întrunirii de joi a Guvernului, potrivit sursei citate.

Reamintim că Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a solicitat, joi, ministrului de Interne, Marcel Vela, să comunice actul normativ în baza căruia polițiștii pot patrula în civil pentru a aplica amenzi celor care nu respectă distanțarea socială și nu poartă mască.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate