ACTUALITATEUn proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea a 90% din populația...

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea a 90% din populația României, până în 2023. Inclusiv COPIII care au împlinit 12 ani

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea masivă a populației României împotriva covid-19, a anunțat Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu (foto).

Baciu nu a explicat pe ce se bazează aceste cifre, ci doar că obiectivele pe 2021 în ceea ce privește vaccinarea anti-covid au fost stabilite „de un grup de experți”.

„Aş vrea să prezint un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost şi publicat pe site, care prevede ţintele de acoperire vaccinală pentru 2022 şi 2023. Vaccinarea împotriva COVID-19 în anul 2021 a fost efectuată în baza unei strategii de vaccinare care a fost definită de către un grup de experţi pe parcursul anului 2020 şi ulterior aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Tocmai pentru a continua exact în acelaşi fel au fost stabilite şi obiectivele de vaccinare care să completeze strategia de vaccinare a actuală, obiective de acoperire vaccinală pentru 2022 şi 2023″, a declarat Baciu, anunță B1TV.

Conform acestuia, în 2022 obiectivul va fi să vaccineze 20% dintre copiii sub 12 ani, deoarece există „un grad crescut de reticenţă parentală” față de această practică.

„Obiectivele specifice sunt: primul, pentru anul 2022, pe categorii de vârstă, obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticenţă parentală, urmând a fi reevaluată periodic.

Obiectivul de acoperire vaccinală de 70% pentru populaţia generală cu vârsta mai mare sau egală de 12 ani, iar pentru anul 2023, acesta fiind cel de-al doilea obiectiv specific, vorbim de obiectivul de acoperire vaccinală de 90% populaţia generală eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani”, a mai explicat secretarul de stat.

B1TV remarcă asemănarea dintre „strategia” României și cea a democraților din Statele Unite. Acolo, deși la început s-a spus că vaccinarea nu este obligatorie, după ce s-a ajuns la un procent de 60% președintele Joe Biden a emis un ordin care mandatează vaccinul pentru angajații federali și pentru firmele cu mai mult de 100 de angajați.

Ordinul, care afecta peste 80 de milioane de oameni, a fost suspendat de justiție.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate