ACTUALITATEUn proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea a 90% din populația...

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea a 90% din populația României, până în 2023. Inclusiv COPIII care au împlinit 12 ani

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea masivă a populației României împotriva covid-19, a anunțat Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu (foto).

Baciu nu a explicat pe ce se bazează aceste cifre, ci doar că obiectivele pe 2021 în ceea ce privește vaccinarea anti-covid au fost stabilite „de un grup de experți”.

„Aş vrea să prezint un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost şi publicat pe site, care prevede ţintele de acoperire vaccinală pentru 2022 şi 2023. Vaccinarea împotriva COVID-19 în anul 2021 a fost efectuată în baza unei strategii de vaccinare care a fost definită de către un grup de experţi pe parcursul anului 2020 şi ulterior aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Tocmai pentru a continua exact în acelaşi fel au fost stabilite şi obiectivele de vaccinare care să completeze strategia de vaccinare a actuală, obiective de acoperire vaccinală pentru 2022 şi 2023″, a declarat Baciu, anunță B1TV.

Conform acestuia, în 2022 obiectivul va fi să vaccineze 20% dintre copiii sub 12 ani, deoarece există „un grad crescut de reticenţă parentală” față de această practică.

„Obiectivele specifice sunt: primul, pentru anul 2022, pe categorii de vârstă, obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticenţă parentală, urmând a fi reevaluată periodic.

Obiectivul de acoperire vaccinală de 70% pentru populaţia generală cu vârsta mai mare sau egală de 12 ani, iar pentru anul 2023, acesta fiind cel de-al doilea obiectiv specific, vorbim de obiectivul de acoperire vaccinală de 90% populaţia generală eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani”, a mai explicat secretarul de stat.

B1TV remarcă asemănarea dintre „strategia” României și cea a democraților din Statele Unite. Acolo, deși la început s-a spus că vaccinarea nu este obligatorie, după ce s-a ajuns la un procent de 60% președintele Joe Biden a emis un ordin care mandatează vaccinul pentru angajații federali și pentru firmele cu mai mult de 100 de angajați.

Ordinul, care afecta peste 80 de milioane de oameni, a fost suspendat de justiție.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...