marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATESUA | VIDEO: Biden vrea să oblige firmele cu peste 100 de...

SUA | VIDEO: Biden vrea să oblige firmele cu peste 100 de angajați să-și vaccineze staff-ul. Patron de companie: Eu sunt vaccinat, dar asta n-are legătură cu sănătatea, ci cu libertatea

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat joi că va introduce o obligativitatea vaccinării pentru companiile private care au peste 100 de angajați, începând cu 4 ianuarie 2022, scrie New York Post.

Cei care nu se vor vaccina sau nu se vor testa – cel puțin o dată pe săptămână – vor putea fi concediați, iar angajatorii vor fi amendați cu până la 14.000 de dolari. Conform lui Biden, acest ordin se va aplica pentru 84 de milioane de oameni.

Acest ordin se adaugă celorlalte două, deja existente, care se referă la angajații din sectorul public, în special din domeniul medical. Pentru cei angajați direct de guvernul federal, termenul limită este 8 septembrie.

Biden a dat vina pe nevaccinați pentru că nu s-a terminat pandemia de Covid-19, afirmând că cei 80 de milioane de americani sunt susținuți de politicieni care nu doresc să se încheie.

„O minoritate distinctă de americani, susținută de o minoritate distinctă de oficiali aleși ne opresc de la a a trece mai departe. Am fost răbdători, dar răbdarea noastră este din ce în ce mai subțire, iar refuzul vostru ne costă pe toți”, a declarat Biden.

Biden se referă la conservatori și la politicienii republicani, care insistă că vaccinarea este o chestiune de alegere personală. Comitetul Național Republican a anunțat deja că va da în judecată administrația SUA pentru decretul privind sectorul privat, iar guvernatorul Texasului, Gregg Abott, a semnat un ordin executiv care, spune el, anulează decretul federal emis de Biden.

Deja, 11 procurori generali din 11 state americane au dat în judecată Guvernul lui Biden pentru decretul care obligă afacerile private să-și vaccineze angajații, scrie CBS News.

Pe lângă aceste instituții, și o serie de companii private au mers pe calea instanței. Una dintre ele este publicația The Daily Caller, condusă de jurnalistul și scriitorul Ben Shapiro. Acesta, deși este vaccinat, susține că această măsură instituită de Biden nu are nicio legătură cu sănătatea, ci doar cu libertatea. De altfel, pe rețele a început să fie la modă mesajul „Do not comply” (nu te supune – foto), cu aluzie la noul ordin federal.

„E neconstituțională, ilegală, este anti-științifică și nu permite nicio excepție în ceea ce privește imunitatea naturală. Și asta o spune o persoană care este pro vaccin: eu sunt vaccinat, soția mea este vaccinată, părinții mei sunt vaccinați. Dar asta nu are nimic de-a face cu sănătatea: este o represiune a administrației Biden asupra libertății.

Nu pot să nu remarc ironia: ei spun că este o măsură temporară, de urgență, dar intră în vigoare abia peste 60 de zile, după Sărbători, când toți se vor strânge cu familiile. Măsura nu are nimic de-a face cu atenuare covidului, ci totul cu controlul total, de sus în jos. Mă întreb dacă Biden chiar crede că această obligativitate va funcționa sau este totul o mișcare de PR”, a spus el la Fox News.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ben Shapiro (@officialbenshapiro)

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate