ACTUALITATESUA | Justiția suspendă ordinul lui Joe Biden cu privire la obligativitatea...

SUA | Justiția suspendă ordinul lui Joe Biden cu privire la obligativitatea vaccinării pentru zeci de milioane de salariaţi

O curte federală de apel din SUA a suspendat sâmbătă obligația de vaccinare introdusă de președintele Joe Biden pentru companiile cu peste 100 de angajați, fiind momentul pentru a examina potențiale grave probleme constituționale, relatează AFP și Reuters.

Măsura cerută de președintele american impune ca până la 4 ianuarie zeci de milioane de angajați să fie vaccinați împotriva COVID-19 sau să fie testați săptămânal.

Anunțată la jumătatea lunii septembrie, această măsură a fost adoptată săptămâna aceasta de executiv și a fost imediat contestată de urgență în instanță, în special de statul Texas, controlat de republicani care se opun oricărei obligații de vaccinare în lupta împotriva pandemiei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta este, prin urmare, un eșec major pentru Joe Biden, care tocmai a obținut prima victorie legislativă majoră odată cu adoptarea, vineri, în Congres a planului său de investiții în infrastructură.

În decizia sa, curtea federală de apel pentru Texas a apreciat că reclamanții au prezentat argumente care sugerează că există probleme constituționale și procedurale grave cu privire la textul guvernamental. Prin urmare, acesta este suspendat’ în așteptarea unei examinări de fond de către instanță.

Vom putea contesta în instanță abuzul de putere neconstituțional al lui Biden, a reacționat pe Twitter guvernatorul conservator al Texasului, Greg Abbott, potrivit Agerpres.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...