joi, mai 23, 2024
ACTUALITATESUA | Justiția suspendă ordinul lui Joe Biden cu privire la obligativitatea...

SUA | Justiția suspendă ordinul lui Joe Biden cu privire la obligativitatea vaccinării pentru zeci de milioane de salariaţi

O curte federală de apel din SUA a suspendat sâmbătă obligația de vaccinare introdusă de președintele Joe Biden pentru companiile cu peste 100 de angajați, fiind momentul pentru a examina potențiale grave probleme constituționale, relatează AFP și Reuters.

Măsura cerută de președintele american impune ca până la 4 ianuarie zeci de milioane de angajați să fie vaccinați împotriva COVID-19 sau să fie testați săptămânal.

Anunțată la jumătatea lunii septembrie, această măsură a fost adoptată săptămâna aceasta de executiv și a fost imediat contestată de urgență în instanță, în special de statul Texas, controlat de republicani care se opun oricărei obligații de vaccinare în lupta împotriva pandemiei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta este, prin urmare, un eșec major pentru Joe Biden, care tocmai a obținut prima victorie legislativă majoră odată cu adoptarea, vineri, în Congres a planului său de investiții în infrastructură.

În decizia sa, curtea federală de apel pentru Texas a apreciat că reclamanții au prezentat argumente care sugerează că există probleme constituționale și procedurale grave cu privire la textul guvernamental. Prin urmare, acesta este suspendat’ în așteptarea unei examinări de fond de către instanță.

Vom putea contesta în instanță abuzul de putere neconstituțional al lui Biden, a reacționat pe Twitter guvernatorul conservator al Texasului, Greg Abbott, potrivit Agerpres.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE