marți, octombrie 3, 2023
ȘTIRIUn om de știință înfruntă isteria: Dr. John Clauser, câștigător al premiului...

Un om de știință înfruntă isteria: Dr. John Clauser, câștigător al premiului NOBEL în 2022 pentru fizică, spune răspicat că „NU există o criză climatică și schimbările climatice NU provoacă fenomene meteo extreme”

Dr. John Clauser, câștigător al premiului Nobel pentru fizică în 2022, este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință contemporani, fiind cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul mecanicii cuantice.

Anul trecut, el a fost onorat cu premiul Nobel în fizică, pe care l-a primit împreună cu Alan Aspect și Anton Zeilinger „pentru experimente cu fotoni împletiți, stabilirea încălcării inegalităților Bell și pionieratul în știința informației cuantică”.

Dr. Clauser a reușit să stârnească o senzație mondială, după ce a vorbit despre „criza pseudoștiinței”, dând ca exemplu și „schimbările climatice”, în cadrul evenimentului „Quantum Korea 2023”.

Mai mult, el s-a luat chiar de ONU și de al său Comitet pentru Schimbările Climatice (IPCC), pe care l-a numit „una dintre cele mai rele surse de dezinformare”.

Dr. Clauser a vorbit despre apariția „tehno-cons”, adică „aplicarea dezinformării științifice în scopuri oportuniste”.

„Lumea actuală pe care o observ este literalmente inundată, saturată, de pseudoștiință, știință proastă, dezinformare științifică și dezinformare tehnologică, și ceea ce voi numi “techno-cons”. Techno-cons reprezintă aplicarea dezinformării științifice în scopuri oportuniste.

[irp posts=”52595″ ]

Managerii de afaceri neștiințifici, politicienii, directorii de laboratoare numiți politic și alții sunt foarte ușor înșelați de dezinformarea științifică”, a spus reputatul om de știință.

Fizicianul a spus că în aceste vremuri, „Percepția adevărului diferă frecvent semnificativ de adevărul real. Mai mult, dată suficientă promovare și publicitate, percepția adevărului devine adevăr. Promovarea de către întreprinderile comerciale se numește marketing, utilizat frecvent în avansarea scopurilor politice, comerciale sau oportuniste de către promotorii săi. Când promovarea este făcută de guvern sau grupuri politice, se numește propagandă”

Citește și cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner.

Pentru ca apoi să ajungă la punctul principal: inexistența unei „urgențe climatice”.

„Urmați învățăturile lui Sir Isaac Newton. A descoperit că lumea este guvernată de ecuații diferențiale. A trebuit să inventeze calculul pentru a o face, dar a reușit. Un referent trebuie să identifice corect procesele dominante. Acesta este punctul de plecare. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu ajutorul estimărilor ordinului de mărime ale diferitelor procese posibile.

Unul dintre exemplele mele, pe care pot să-l ofer mai târziu, dar nu am timp să o fac acum, se referă la schimbările climatice, procesul dominant cred că a fost identificat greșit cu factori de 200. Deci, dacă ești departe cu un factor de o sută, două sute, procesul tău este mult prea mic pentru a fi important. Este cel mare – numerele mari contează, numerele mici pot fi neglijate.

[irp posts=”64821″ ]

Uneori, oamenii promovează idei noi care sunt greșite cu factori de 1.000.000. Pur și simplu nu au analizat cifrele singuri. Partea cea mai lamentabilă a întregii situații este că ei nu știu că trebuie să știe să facă asta. Lipsa lor de cunoștințe științifice permite științei, pseudoștiinței, să promoveze ceea ce voi numi techno-cons, obiective politice oportuniste.

Techno-cons-urile sunt ușor demascate și identificate dacă aplici pur și simplu calculele ordinii de mărime. Foarte important, un referent trebuie să aplice bune metode statistice bazate pe calcul, împreună cu bunul simț. Aș dori, de asemenea, să luați în considerare metodele folosite de doi dintre foștii mei colaboratori de la Universitatea din California, Berkeley, laureați ai premiului Nobel. Când li se arătau date sau un grup de puncte de date și li se spunea „Uite, tendința este evidentă”, Luis Alvarez, laureat Nobel, se uita la ele și spunea: „Cea mai liniară linie pe care am văzut-o vreodată”. Charlie Townes se uita la ele și spunea: „Nu văd în date ceea ce îmi spuneți că ar trebui să văd”.

Atenție. Dacă faci știință corect, te poate conduce în zone incorect politice. Dacă ești un om de știință bun, vei urma acele direcții. Am câteva (direcții) pe care nu voi avea timp să le discut, dar pot să afirm cu încredere că nu există nicio criză climatică reală și că schimbările climatice nu provoacă evenimente meteo extreme”, a spus el în fața asistenței.

Remarcile sale vin într-o vreme în care incendiile din Grecia, temperaturile ridicate vara sau inundațiile, sunt puse exclusiv pe seama „schimbărilor climatice”.

Uniunea Europeană adoptă legi controversate, inclusiv pentru „restaurarea naturii”, în numele schimbărilor climatice.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate