ACTUALITATEUn fost parlamentar ucrainean a prezentat o hartă a „noii Ucraine” pe...

Un fost parlamentar ucrainean a prezentat o hartă a „noii Ucraine” pe care susține că a văzut-o la televiziunea de stat din Polonia: României i-ar reveni Bucovina de Nord

Ilia Kiva, fost parlamentar în Ucraina, a prezentat pe canalul său de Telegram o hartă a țării sale (foto), pe care susține că a văzut-o la televiziunea de stat poloneză, TVP 1.

Conform lui Kiva, aceasta ar fi harta asupra căreia Occidentul s-ar fi înțeles cu Rusia, în urma războiului din Ucraina. Harta este însoțită de comentariul: „Harta arătată pe canalul polonez de televiziune. Tot ce-am vorbit înainte și pentru ce Vestul este pregătit”.

Kiva nu a menționat în ce context a arătat TVP1 acea hartă și nici alte detalii. Pe imagine se vede logoul TVP 1 și este în poloneză, dar nu este confirmată de nicio altă sursă.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Conform acelui document, estul Ucrainei ar reveni Rusiei, inclusiv Bugeacul. Vestul țării ar reveni Poloniei, Transcarpatia ar reveni Ungariei, în timp ce României i-ar reveni Nordul Bucovinei.

Această hartă apare în contextul în care Polonia se gândește să trimită „trupe de menținere a păcii” în Vestul Ucrainei, iar lideri de la Budapesta vorbesc despre revenirea Transcarpatiei la Ungaria.

Ilia Kiva a fost deputat în Parlamentul de la Kiev până pe 15 martie, când a fost exclus pentru comentarii favorabile asupra invaziei ruse din Ucraina.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ilia Kiva nu este un personaj lipsit de importanță, dat fiind faptul că a fost consilierul ministrului de interne de la Kiev, Arsen Avakov, între 2016-2017. De asemenea, el a fost reprezentantul temutului lider al grupării extremiste „Sectorul de Dreapta”, Dmitro Iaroș, pe când acesta a candidat la președinția Ucrainei, în 2014.

Kiva a deținut și funcția de prim-adjunct al șefului poliției ucrainene din regiunea Donețk, cu gradul de maior.

După acest parcurs naționalist ucrainean, Kiva a trecut în tabăra pro-rusă în 2019, când a candidat la președinție din partea Partidului Socialist. Apoi a ajuns în Parlament ca membru al grupării „Platforma Opoziției – Pentru viață”, acuzat de pro-rusism. Acest partid a fost scos în afara legii de către Zelensky, alături de alte 10 formațiuni, recent.

În fine, la începutul invaziei ruse din Ucraina, acesta a salutat decizia Moscovei, afirmând că „ucrainenii, rușii și belarușii sunt același popor”.

Pe 15 martie 2022, Rada Ucrainei i-a anulat mandat de deputat.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. Ati uitat fosta Cehoslovacie care se invecina cu Romania cam prin dreptul Maramuresului.Eu zic sa stam potoliti ,retrasarea granitelor inseamna razboi pentru care Romania nu e nicidecum capabila sa il poarte.Exista si alte solutii ,diplomatia,autonomia etniilor ,colaborarea culturala si economica.Din nenorocire pe conducatorii de azi ai Romaniei si din Estul Europei nu pare sa ii dea afara din casa intelepciunea.Mai degraba executa orbeste ordinele venite din West.Poate din lectia Ucrainei invata cineva.

 2. Harta nu are logică! Trupe ruse au coborât dinspre Belarus direct spre Kiev și nu degeaba! Cu sau fără tratative, granița Federației Ruse va fi pe Nipru pentru a încadra și Kievul. Sunt prea multe ambiții vechi și interese, atât din partea Federației Ruse cât și a Bisericii Ortodoxă Ruse ca să renunțe la vechea capitală si patriarhie rusă.
  Iar sudul Basarabiei între Dunăre si Nistru (Buceag) NU cred că va fi cedat de Occident, că nu-i vor pe Ruși la gurile Dunării!
  Pentru ca România nu prea are șanse să obțină și Buceagul că e țară NATO și Rusia se va opune. Pe deasupra nici occidentalilor ( de fapt licuricilor) nu le surâde ideeia ca România să devină prea mare. Ca alternativă Buceagul rămas stingher, fără nicio legătură cu viitorul Stat Ucraina, posibil că va fi anexat Republicii Moldova cu conditia să nu intre in NATO ( țară tampon).
  Conform strategiei de până acum a lui Putin, chiar și dupa încetarea conflictului, bănuiesc că la granița Ucrainei cu Polonia o să tot “întârzie” o ” armata a 14″ cu familii, căței si purcei, creînd o nouă “transnistrie” drept zonă tampon…

 3. nu mi-ar părea rău să primim Bucovina, nici să isi ia ungurii Transcarpatia. Nu știu polonezii pe ce se bazează să ia Lvov-ul pentru că n-au masă critică demografică de polonezi.

  La ruși ar avea partial o bază etnică să modifice harta, mai ales că deja de 8 ani de război rușii din vest s-au cam dus spre est și ucrainienii din est s-au cam dus spre vest. insă greu de crezut că se face schmb complet de populatii acumulate de secole – doar o reechlibrare și o reajustare ce crește procentul rușilor din est și scade procentul ucrainienilor simultan.

  polonezii ar putea invoca protejarea ucrainei pentru ocupare și să uite să plece, și-ar face și ei buffer pe viitor și ar deveni putere europeană cu vreo 5 milioane de locuitori in plus și teritoriu, Lvov-ul s-ar dezvolta masiv, ar fi colonizat economic rapid și polonezii care au depășit PIB-ul Suediei (au vreo 650 de miliarde PIB) ar urca rapid spre 800 de miliarde PIB, administrație mai bună și o super-armată

  Ungaria ar lua ceva sute de mii de cetățeni doar și ceva economie să urce PIB-ul cu vreo 5-10 miliarde prin investitii de dezvoltare a Transcarpatiei.

  Romania ar lua vreo 300.000 de locuitori fără Cernauti care e cam ucrainizat. Ar fi momentul pentru toti românii din est imprăștiati să vină in Romania (vreo 100.000 macar) sau in bucovina dacă ne pică printr-o minune … am urca si noi cu vreo 5 miliarde PIB-ul.

  Periculos e că Bugeacul și Transnistria ar pica la ruși așa că noi am fi pe frontieră.

  Deși posibl să fie wishful thinking, Occidentul ar legitima Rusia dacă ar admite noua hartă, putin probabl. Dar visăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate